in

Så ska Bråvalla stoppa sexbrotten – tvingar besökare att skriva på papper vid inträdet

festival dragare

Förra året kritiserades många festivaler efter att anmälningarna om sexuellt ofredande och våldtäkt haglade in. Nu vill Bråvalla ändra på det genom att låta besökarna skriva under på deras värdegrund. Mer

”Jag tänker behandla mina medmänniskor med respekt och visa omtänksamhet mot alla jag träffar.”
Detta är en del i den värdegrund som nästa sommars festivalbesökare på Bråvalla måste skriva under och ställa sig bakom. Initiativet är en del i arrangörernas arbete för en tryggare festival. De tycker att gemenskapen är det viktigaste för att få till en bra upplevelse för festivalbesökarna och att gemenskap bygger på respekt, omtanke och civilkurage. Arrangörerna vill att alla som är en del av festivalen – publik, artister, arrangörer, volontärer, sponsorer, samarbetspartners, leverantörer, journalister och fotografer – ställer sig bakom deras värdegrund genom att lova följande:
– Jag tänker behandla mina medmänniskor med respekt och visa omtänksamhet mot alla jag träffar. – Jag tänker visa civilkurage genom att säga ifrån eller tillkalla ordningsvakt/polis då jag ser något som verkar vara fel. – Jag ska se till så att festivalen blir så fantastisk som möjligt för både mig och alla i min omgivning.
Förutom att göra festivalen säkrare för alla genom detta så ska det byggas upp bemannade och upplysta säkerhetstorn på Bråvallafältet. Det har också inletts ett samarbete med RFSU och Norrköpings kommun för att undervisa om gränssättning och lyhördhet vid sex, skriver Norrköpings Tidningar. – Hur säker vi än gör festivalen så handlar det om att förändra hur framför allt pojkar tänker kring sexualitet, säger Niklas Westergren som är marknadsansvarig hos festivalarrangören FKP Scorpio till NT. Förra sommaren fick flera festivaler kritik efter att det kommit in många anmälningar om sexuellt ofredande och våldtäkter på festivalområden, däribland Bråvalla och We are Sthlm. Nu hoppas alltså Bråvalla-arrangörerna att genom att låta besökarna skriver under på deras värdegrund så ska sexuellt ofredande och våldtäkter på festivalen minska. Vi hoppas att de har rätt! Läs Bråvalla Festivalens Facebook-inlägg i sin helhet:
Och glöm inte att kolla in vår film om sommarens oacceptabla övergrepp:

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.
Back to Top
Close Add post

Tack för din beställning! Om du är ny kund och vill testa att skriva din egen artikel behöver du logga in via Google.

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.