in

Så rik blir Lisa Borg på Snapchat – nu rusar influencers till plattformen

lisa nyny
Bildkälla: Privat och @LisaBorg på Snapchat.

Flera influencers uppger att de kommer vara mer aktiva på Snapchat framöver. Detta kort efter att Lisa Borg avslöjat hur mycket hon tjänar på plattformen.

– Det är jättekul att inspirera och jag förstår dem, säger hon till VeckoRevyn. Mer

Lisa Borg (tidigare Anckarman) gick nyligen ut med att hon tjänar en halv miljon i månaden på sociala medier – varav 90 000 kronor bara på Snapchat. Plattformens täta annonsfrekvens, i kombination med miljontals visningar för Lisa Borgs innehåll, visade sig snabbt vara ett framgångsrecept för influencern.

– Jag blev sugen på att satsa mer på det här när jag förstod att man kunde tjäna mycket pengar. Man behöver tänka på var man lägger sina energipolletter, för jag vill göra bra innehåll på de plattformar som jag är på.

Lisa Borg lägger upp mellan 50 och 100 snaps om dagen, och hon beskriver det hela som ett slags pågående samtal med sina följare, vilket hon upplever skiljer sig från andra plattformar som till exempel Instagram och Tiktok.

– Det känns äkta och roligt liksom, det är inte bara jag som ska ge av mig själv och tipsa, utan jag kan även få tips av dem, säger hon och fortsätter:

– Häromdagen försökte jag komma på hur jag skulle rengöra mitt våffeljärn, och förstod inte hur jag skulle göra, så då la jag upp det på Snapchat och fick hur många svar som helst och också folk som skrev ”lägg upp svaren, jag måste få se, jag vill också veta hur jag ska göra”. Så det blir som ett litet community!

lisa igen
Lisa Borg. Foto: Privat

Hon beskriver Snapchat som mer ofiltrerat där hon får ta med sina följare på allt.

– Det här prestigelösa känner jag inte att jag haft tidigare på andra plattformar, och jag uppskattar det jättemycket.

När Lisa Borg fick frågan av Aftonbladet hur mycket hon tjänar på sociala medier varje månad drog hon sig för att svara. Hon mindes när Johanna Nordström berättade att hon tjänar 400 000 kronor och fick skit för det. Men till slut svarade hon ändå: en halv miljon i månaden.

Hur har responsen varit?

– Jag har inte fått en enda kommentar. Jag tror att det kan ha att göra med att jag inte jobbar i en mansdominerande bransch, vilket ju Johanna gör som är komiker. Så jag tror det kan ha varit det, att hon nådde så många män, och män överlag kan vara ganska arga på vad kvinnor tjänar. Men jag tror att folk inte har brytt sig lika mycket om den här lilla influencern, vilket har varit väldigt skönt.

Influencers rusar till Snapchat

För att kunna mjölka Snapchat på pengar behöver man uppnå vissa krav. Till exempel måste man ha ett verifierat konto som ”Snap star”, ha en profil med minst 50 000 prenumeranter och över 25 miljoner visningar eller 12 000 timmars visningstid på sin offentliga profil under de senaste 28 dagarna. Men om man uppfyller kraven finns det ingen annan sociala medie-app som kan ge så mycket pengar, enligt Lisa Borg.

Detta kan vara anledningen till att flera influencers har hoppat på Snapchat-tåget de senaste dagarna. I ett inlägg på Instagram undrar Edvin Törnblom hur han och Johanna Nordström ska göra för att bli ”Snap stars”.

– Det är jättekul att inspirera och jag förstår dem. Vi har blivit så himla många fler influencers sedan Tiktok blev stort. Så det är nog en del som har svårt att få in jobb, och då är det ju intressant när det läggs på annonsörer och de själva inte behöver sälja in det. Så jag förstår att det är attraktivt, det hade nog jag själv tyckt också, säger Lisa Borg.

Är det många influencers som hört av sig för att be om tips?

– Jättemånga, säkert tio pers. De måste ju bli verifierade först, och då behöver de ha kontakt med huvudkontoret, så jag har lotsat vidare.

Josephine Qvist, Nellie Berntsson och Emilia Wahlund har de senaste dagarna meddelat att det kommer vara mer aktiva på Snapchat framöver. Om det har med Lisa Borgs penga-avslöjande att göra kan vi bara spekulera i.

josse
Josephine Qvist på Instagram.
nelli1
Nellie Berntsson på Instagram.
emilia
Emilia Wahlund på Snapchat.