in

Så nailar du jobbintervjun

arbetsintervju
VR tipsar om hur du fixar jobbintervjun alldeles galant.

Du har blivit kallad till intervju och är såklart rätt nervös… VR vet hur du gör för att glänsa som en stjärna och faktiskt få jobbet!

Mer

Det är okej att vara nervös

Du får vara jättenervös, det hör till. Det är nästan konstigt att inte vara det. Rekryterare ser förbi det.

Förbered dig

Tänk igenom vilka frågor du
kan tänkas få och vad du ska svara på dem, så slipper du bli tagen på sängen. Förbered dessutom frågor som du vill ställa till din potentiella arbetsgivare, det visar att du är intresserad och dessutom kanske du faktiskt undrar saker.

Fejka självförtroendet

Gör som Beyoncé och skaffa dig ett alterego med supersjälvförtroende. Beyoncé, som säger sig vara blyg till vardags, kallar sin scenpersonlighet för ”Sasha Fierce”, vad kallar du din?

Känn dig bekväm

Försök att ha ett avslappnat kroppsspråk och ta ögonkontakt med den som intervjuar dig! Våga fråga om du känner dig osäker på vad rekryteraren menar.

Om intervjun sker över telefon

Det är inte så stor skillnad på en telefonintervju och en vanlig intervju. Skillnaden är att du inte intervjuas öga mot öga. Ofta sker en telefonintervju som en gallring bland kandidater innan du blir kallad till intervju. Ställ följdfrågor och visa dig intresserad. Avsluta samtalet med att tala om hur gärna du vill ha jobbet och att du hoppas att ni kommer att höras snart igen.