in

Så mycket pengar omsätter Zara Larssons bolag (vi säger bara wow!)

vad tjänar zara larsson

Zara Larsson har varit öppen med vad hon tar ut för lön månadsvis, men hur mycket hon drar in utöver det är det få som vet om. Veckorevyn.com undersökte frågan närmre och siffrorna var häpnadsväckande – bolaget har sett en fyrfaldig ökning sedan 2014. Mer

Att Zara Larsson gör succé, vare sig det gäller framträdanden, bloggande eller poddande, är det ingen frågan om. Senaste året har pekat rakt uppåt för stjärnan med bland annat en kampanj för Nike, EM-låten This One’s for You och den hyllade podcasten Den fantastiska resan. Med framgång kommer belöning och vi är många som undrat – vad drar Zara egentligen in på allt?

Zara har uttalat sig om att det är kostsamt att bygga upp ett varumärke som artist, särskilt i början av karriären:

– Det kostar att promota en artist innan man riktigt har slagit igenom, speciellt i USA. Varje gång jag åker dit kostar det med flyg, boende, mat etcetera, har Zara sagt.

vad tjänar zara larsson

Som Veckorevyn.com tidigare rapporterat tar Zara ut runt 27000 kronor i månadslön och sparar resten till att köpa två lägenheter – en i Stockholm och en i Los Angeles. Zara har berättat att alla pengar hon drar in går rakt in i ett bolag som hennes föräldrar kontrollerar. Hur mycket detta bolag omsätter har det dock varit tyst kring.

Haza AB: Fyrfaldig ökning sedan 2014

Bolaget heter HAZA AB och startades 2014. Dess verksamhet beskrivs som ”Artistisk verksamhet i form av liveuppträdanden, inspelning av skivor, TV-och radioprogram samt bloggaktiviteter”.

Under 2014 hade bolaget en nettoomsättning på 468 398 kronor och under 2015 ökade nettoomsättningen till 2 120 714 kronor. Nettoomsättning är ett företags totala intäkter från sålda varor och utförda tjänster under hela året.

Bolaget har alltså fått se en fyrfaldig ökning, med 1,65 miljoner kronor, från 2014 till 2015. Delar man 2015 års nettoomsättning (2,1 miljoner kronor) genom tolv får man drygt 176 000 kronor. Det säger inte direkt vad Zaras månadslön är eftersom den ju styrs av vad hon själv väljer att ta ut. Siffrorna är däremot en tydlig indikation på att Zaras bolag ökat markant i omsättning från 2014 till 2015.

Det totala resultatet för 2015 är drygt 641 000 kronor vilket stämmer överens med Zaras uttalanden om att hon tror sig tjäna en halv miljon under 2015.

Med Zaras fullkomligt fullspäckade år så kan vi bara gissa på att siffrorna för 2016 kommer att visa ännu högre ökningar för 18-åringen.

Take a bow for Zara!

zara