in

Så löser du akuta hårproblem!

harakut
Så löser du akuta hårproblem!

Schwarzkopf stjärnstylist och frisörguru Steve Terry bjussar på tipsen som räddar akuta hårkriser!

Mer

harakut

Kris 1. Mitt hår är elektriskt
Steve svarar : Hårspray och borste är en riktigt bra quickfix. Spraya håret lätt cirka 30 cm från huvudet och kamma igenom med långa tag. För en ännu snabbare lösning. Ta lite fett från ansiktet (man blir ju lätt lite glansig under varma sommardagar) på dina fingrar och jobba ner de flygiga hårstråna.
 
Kris 2. Jag har bränskadat mitt hår med plattången.     
Steve svarar : Här finns egentligen ingen quick fix. Gå till en frisör och få håret klippt så fort som möjligt. Det finns inpackningar som är specialiserade för bränt hår och en sådan kan hjälpa, men bränt hår går aldrig att laga. Klipp dig, låt håret vila och gör regelbundna inpackningar. 

Kris 3. Mitt hår är fett och jag hinner inte tvätta det!
Steve svarar: Om du har ett torrschampo så är det det allra bästa. En annan snabb lösning är att spraya hårspray i ett tunt och sedan kamma lätt vid rötterna.

Kris 4. Min hemmablondering blev gul!
Steve svarar: Gå till frisören direkt! Ett riktigt bra blondschampo kan hjälpa för stunden, men maskerar egentligen bara. Och var försiktig, blondschampo kan missfärga vissa delar och resultatet kan bli fläckigt.

Kris 5. Jag somnade med blött hår och nu står det åt alla håll.
Steve svarar: Utnyttja rufset och gör en slarvigt snygg sidofläta eller hästsvans på sidan.N (Steg för steg-guide till sidofläta hittar du här!) Har du lugg kan du fästa den med små spännen. Ett annat supertips för den som vill vara riktigt trendig är slicka håret bakåt med hårgele på ena sidan och låta resten vara utsläppt eller samlat i en svans.

Kris 6. Hjälp! Jag tuperade mitt hår och nu är allt en enda stor tova!
Steve svarar: Dra isär tovan försiktigt och kamma nerifrån. Ett knep som alltid funkar är att lägga sig i ett bad och applicera rikligt med balsam i håret. Kamma sedan försiktigt ut håret under vattnet eller under rinnande vatten om du duschar. Funkar alltid!

Denna artikel är ett samarbete mellan VeckoRevyn och Schwarzkopf.