in

Så funkar Instagram-flödet – så avgörs vilka bilder du får se

instagram algoritm

Sedan juni 2016 har vi fått stå ut med att vårt flöde på Instagram inte längre är i kronologisk ordning. Men vad tar Instagram egentligen hänsyn till när det kommer till deras algoritmer och vilka bilder vi får se, i vilken ordning? Vi har svaret! Mer

1. Hur intresserad av bilderna är det troligt att du kommer vara?

I grund och botten avgör Instagram i vilken ordning du kommer se bilderna i ditt flöde baserat på hur intresserad av dem de tror att du kommer vara. Det gör de bland annat genom att ta i beräkning hur du interagerat med liknande poster innan. Tech Crunch skriver att Instagram kanske till och med använder maskin-syn för att analysera det faktiska innehållet i posterna, vilket innebär att om du lajkat bilder på stränder eller influencers med blommor förut är det troligt att du kommer se liknande bilder igen.

2. Hur intresserad av personen är det troligt att du kommer vara?

Så, om man bortser från det faktiska innehållet. Hur engagerad är du med den specifika personen? Brukar du gilla allt hen postar? Sparar du foton för att kunna gå tillbaka och titta på dem senare? Brukar du kommentera hens videos? Instagram tar hänsyn till all den informationen, och er generella relation på nätet med varandra, och visar därför de du taggats i foton med, kommenterar på, svarar på stories på, högre upp på din tidslinje.

3. Hur längesedan var det fotot postades?

Även om Instagrams tidslinje inte längre är kronologisk betyder inte det att Instagram inte länge tänker på hur längesedan det var ett foto lades upp. De prioriterar de som lades upp nyss högre upp än en veckas gamla poster, skriver Cosmopolitan UK.

4. Spelar det någon roll hur ofta personen postar?

Instagram hävdar att de inte rankar ner personer som postar väldigt ofta eller använder många hashtags utan baserar istället algoritmen på de tre punkterna ovan. Appen insisterar att den inte gömmer någons innehåll från tidslinjen alls, om du fortsätter scrolla kommer du få se allas poster – precis som du gjorde förut.