in

Så fixar du bästa hemmafesten

partyhallen

Hemmafesterna är tillbaka efter pandemin och nu är det fritt fram sedan länge att umgås tillsammans även i stora sällskap. Nu kan du äntligen fixa den där hemmafesten du längtat efter att ha i flera år. Kanske vill du bjuda hem tjejerna på en mysig middag med goda drinkar efter maten, eller så vill du ha en födelsedagsfest för alla du känner. Oavsett vilket, kommer du att få våra allra bästa tips på hur du fixar en perfekt fest. Mer

Planera i förväg

De allra flesta är överens om att det är viktigt att planera festen i förväg. Givetvis behöver du inte lägga flera timmar och dagar på att planera, men det är bra att ha koll på det viktigaste. Du bör till exempel tänka över vilka personer du planerar att bjuda.

När det kommer till gästerna är det helt upp till dig om de ska komma ensamma eller om de får ta med någon annan. Det viktigaste är dock att du i förväg vet ungefär hur många ni blir så att du kan planera bättre.

Andra saker att planera i förväg är saker som om du ska bjuda på mat, vad du då ska bjuda på, vilken dryck som ska serveras och även eventuell bordsplacering. Även dekorationer är på sin plats när det vankas hemmafest. Vårt bästa tips är att du tar en titt på Partyhallen. De har ett riktigt skönt utbud av saker till festerna. Ballonger, dukningsprodukter, dekorationer, ja helt enkelt det mesta!

Tema eller inte?

I vissa fall är ett tema riktigt bra att ha för en fest. Om du fyller år kan du till exempel ha ett färgtema i din favoritfärg. Då kör du på dekorationer och dukning i den färgen. Du kan också ha en outfit i samma färg. Är det möhippa för en i vänkretsen som ska gifta sig, finns det särskilda prylar just för den typen av fest. Detsamma gäller för kräftskivan, midsommarfesten eller påskfirandet.

När du har ett tema på en fest ska du aldrig tänka ”less is more”. I stället ska du gå helt in för att temat verkligen ska ge sig till känna.

Mat och dryck

En vanlig fest med polarna kanske inte alltid innefattar mat, men dryck är ett måste. Om du ska stå för drycken kan du till exempel fixa ett festligt bål att bjuda gästerna på som välkomstdrink. Ett färgglatt bål kan liva upp vilken fest som helst. Du väljer själv vad du vill ha i och kan på så sätt blanda till en helt egen favorit.

Snacks är aldrig fel på en fest. Lite chips, popcorn och smågodis i fina små bägare gör det extra festligt. Småplock av mat kan också bli populärt. Ost och kex, oliver, en charkbricka. Bara fantasin sätter gränserna.

Om du ska laga mat kan du satsa på någonting som är enkelt att göra till många. Lasagne, pastasallad, hamburgare eller pizza är både lätt och uppskattat av de flesta. Är det sommar kan en grillfest bli riktigt lyckad.

Gå all in på dekorationerna

Dekorera mera. Det är vårt tips. För visst är det svårt att glömma en fest där dekorationerna är spot on. Festhumöret brukar komma på köpet om det finns ballonger, konfetti och serpentiner, gärna med matchande servetter och plastglas. Om du vill slå på stort kan du även fixa varsin goodiebag till alla gäster, där du stoppar ner lite smått och gott.

Välj det du och dina polare tycker om

Innan du fixar en fest är det bra att skanna gästerna, alltså tänka över vilka du ska bjuda och vad de gillar. Visserligen kan det bli svårt att göra någonting som passar precis alla, men i det stora hela. Känn därför av vad som passar just för din fest. Ska du bara bjuda dina bästa tjejvänner på en vinkväll är det lätt att fixa snacks och vin som passar alla. Du känner ju dina tjejer bäst.

Om du å andra sidan ska ha en stor grillfest för nära och kära där de får ta med andra är det bra att tänka brett. Satsa på flera olika typer av mat för att alla ska bli mätta. Det viktigaste är att de som kommer på festen går därifrån med glada miner.