in

Så firar bloggarna jul!

bild 4
Så firar bloggarna jul!

Vem firar jul i Thailand och vem börjar pynta redan i november? VeckoRevyn frågade favoritbloggarna hur de kommer fira jul i år!

Mer

bloggjul
egoina

Egoina, hur kommer du fira jul i år?
”Eftersom att min familj bor i Norge firar jag endast jul med min mamma. Vi startar dagen med att gå en lång runda, sedan äter vi frukost tillsammans och ser på Kalle Anka och hans vänner klockan tre. Vi brukar avvika lite och äta det vi är sugna på istället för traditionell julmat, och oftast innefattar det också surkål (som är vanligt att äta i Norge på julen). Eftersom vi endast är två stycken brukar vi ge varandra ganska många små tramspresenter förutom de riktiga presenterna så att det tar lite tid att öppna alla julklappar. Sedan är det dags för godis fram tills vi mår så illa att vi bestämmer oss för att gå och lägga oss.”

 

foki

Foki, hur kommer du fira jul i år?
”Jag kommer att fila både jul och nyår tillsammans med min pojkvän i soliga och varma Thailand!
Julafton tänker vi spendera i Krabi, på en vacker sandstrand. Nyårsafton blir i Bangkok!”

niotillfem

Sandra, hur kommer du fira jul i år?
”Jag firar jul hemma hos min familj. Kommer dit vid klockan tolv och dricker glögg och tar en titt i julstrumpan. alla har en, till och med hundarna. Vi äter lussebullar och min lillebror har antagligen fått något tv-spel som vi alla spanar in.

Vid tretiden är det dags för mat. Vi börjar med hummer och sedan är det allt det klassiska; sill, prinskorvar, ris a la malta, revbensspjäll och så vidare.

Efter lunchen öppnar vi julknappar. Vi öppnar en i taget och personen som skrivit rimmet får läsa det. Sen får hon som paketet är till gissa.

Allt detta tar typ tre timmar och under tiden dricker vi glögg och äter julgodis. Någon hinner bli galen på någon annan också. Så är det alltid. Sedan är det helt plötsligt kväll och då äter vi gröt och min lillebror brukar få nöten. Sedan tittar vi på Karl Bertils Julafton och vid tiotiden åker jag hem. Väl hemma brukar jag ha en liten minifest med alla som vill komma. Då dricker vi vin, röker för många cigaretter och sjunger singstar.”

dennism

Dennis, hur kommer du fira jul i år?
”Jag firar jul bland vänner och familj med god hälsosam mat, sena kvällar framför TV-rutan med mycket mysiga filmer och så klart med att åka skidor i elljusspåren på kvällen när det är som finast och lugnast.”

jullinda

Linda, hur kommer du fira jul i år?
”I år ska jag fira julen hemma i Sölvesborg med hela familjen. Där väntar massor med mat, mys och Kalle Anka!”

julfrida

Frida, hur kommer du fira jul i år?”
”På jul brukar jag åka upp till min mormor och morfar i värmland och fira en riktigt Svenssonjul med resten av släkten. Det är fruktansvärt mysigt att vara ute i de värmländska skogarna och komma bort från stan ett tag, och vi snålar inte direkt på jultraditionerna. Ett tips såhär på julkanten är torkade fikon, ett självklart julgodis!”

tyra

Tyra, hur kommer du fira jul i år?
”Min jul kommer inte att bli som vanligt i år. Alla min syskon firar borta hos sina respektives familjer i år. Det är så otroligt tråkigt för jag vill fira med alla mina syskon och deras barn, men nu blir det såhär. Kommer sakna alla mina syskon. Men jag kommer fira ihop med mamma, pappa, mormor och så. Sen hoppas jag på att fira lite med den som håller mig kär också. Det blir allafall Kalle Anka, god mat och massor av mys!”

engla

Engla, hur kommer du fira jul i år?
”Vi börjar julen redan lite smått i november för att få suga på karamellen länge. Två tomtar har flyttat in, lite härlig julbeslyning och så julmusig i stereon som får oss i stämning. Själva julafton firar vi alltid hemma i vårat hus nuförtiden, med släkten. Kalle klockan 15.00, mat efter det och så sist julklappsöppning. Mysigt och avslappnat.”

fridafahrman

Frida Fahrman, hur kommer du fira jul i år?
”Jag vet inte hur jag kommer fira, helst inte så mycket. Jag gillar visserligen jul, men tycker oftast att det blir för mycket stohej. Kanske blir det med min kille i Skåne eller hemma med mamma och pappa. Men dagen efter julafton reser jag bort på semester i över 2 veckor vilket känns som en högre projoritet för mig. Så för min del blir det varken julgran eller julklappar.”