in

Cornelia Blom: ”Jag har alltid sett min tjockhet som något som ska gå över”

roster cornelia

Cornelia Blom ska snart gifta sig och skriver om hur det är att vara en tjock blivande brud. Mer

Så länge jag kan minnas har jag känt mig tjock. Jag kommer ihåg när jag, Jaquline och Ilona jämförde låromkrets vid panncentralen i Östberga. Alla upplevde att just ens egna lår var störst, men efter lite förhandlande så kunde vi ändå enhälligt konstatera att Jaquline hade smalast, sen Ilona och sen jag som hade störst.

Alltid har jag sett på min tjockhet som något som ska gå över. En smal person i en fet persons kropp. I framtiden har jag visualiserat hur jag tagit ett krafttag, något händer som skakar mig så pass till grunden att jag lägger om kost och träningsvanor. Ser aldrig tillbaka. Puppan blir en fjäril.

För ett år sen friade jag till min kille. Han sa ja. Vi började planera och göra olika inköp och bokningar. Jag började gymma två gånger i veckan. För nu var det här, det aha-moment jag väntat på. En förlöst fjäril på sin bröllopsdag. Efter en månad sprack det. Gymrutinen, inte förlovningen. Vi ska gifta oss om en och en halv månad och jag har förlikat mig med att ingå äktenskap med dubbelhakan i behåll.

Jag gör en skuggbudget som ingen får se. Inte min fästman och inte mamma, som betalar. Tandblekning, spraytan, highlights. Och något mer som jag nu glömmer. Jag bestämmer mig för att vara den hetaste bruden med dubbelhaka i världshistorien. Berättar för en vän om den hemliga listan och att jag skäms över att vara kapitalismens egna lilla kelgris.

Sen tänker jag på en “wedding prep”-artikel jag läst. Kvinnan i den gick på the clean program och pilates. Gjorde massa behandlingar och frisörbesök. Hon var citat “90% happy with the way I looked”. Gjorde allt det där och var 90% happy? Nä, vet ni vad? Jag orkar faktiskt inte. Jag kommer kanske inte va 90% eller 100% eller 50% happy med hur jag ser ut eller hur allt går. Kanske har jag pms eller får panikångest eller stressacne på vår bröllopsdag.

Kanske kunde jag ge en hurtig lösning på att övervinna kroppshets och köpstress, men vet ni vad, jag orkar faktiskt inte det heller! Det har sugigt för mycket energi, för länge, att tänka på hur jag ska fixa mig själv. Det enda jag orkar säga just nu är att snygg och tjock inte är motsatsord och det går jättejättebra att vara tjock och gifta sig.

 

Cornelia Blom är 29 år gammal och pluggar till bildlärare. Följ henne på Instagram!

röster

Röster är en plattform där VeckoRevyns läsare själva kan skicka in debattartiklar eller personliga texter för att göra sin röst hörd. Har du något du vill säga? Vill du förändra något eller bara skriva av dig när du är arg/glad/ledsen/uppgiven? Skicka din text till oss på [email protected]. Vi vill hjälpa Sveriges unga kvinnor att få en plattform, använd den!