in

Robinson-deltagarna serverades alkohol precis innan hinderbana: ”Spydde i buskarna”

Robinson
Bildkälla: Robinson /TV4

En festmåltid och alkohol för första gången på länge – och sen en tuff tävling. Det är vad Robinson-deltagarna möttes av i veckans avsnitt.

– Just innan starten så stod jag och flera andra deltagare och spydde i buskarna, säger deltagaren Simone Sjöström till VeckoRevyn. Mer

Artikeln uppdaterades den 29 april klockan 18.00.

I veckans avsnitt av Robinson har det blivit dags för sammanslagning, två lag ska bli ett, och för deltagarna är en av milstolparna på den långa vägen mot finalen nådd. För att fira det hela bjuds de på en festmåltid – med ett varningens ord från produktionen: ta det lugnt med alkoholen. 

Att en tävling väntar precis runt hörnet är det få som anar, så när programledaren Anders Lundin meddelar att en av deltagarna vid bordet snart kommer få lämna äventyret, försvinner de glada minerna från deltagarnas ansikten. 

– Jag tänkte: skojar han? Vi kan ju inte tävla nu? säger Karin Nilsson som deltar i årets säsong, till VeckoRevyn.

robinson2

För oss tittare kan det kännas brutalt (och farligt!) att tävla precis efter att man druckit alkohol för första gången på evigheter, men hur var det för de som var på plats?

– Vi blev ju verkligen livrädda när vi fick höra att vi skulle tävla, för vi trodde inte att det skulle vara någon tävling den dagen, och dessutom behöva tävla efter att man ätit så mycket mat och druckit alkohol. Just innan starten så stod jag och flera andra deltagare och spydde i buskarna, säger deltagaren Simone Sjöström.

– När jag fick höra att vi skulle tävla tänkte jag att det åtminstone skulle vara en lugn eller enkel tävling eftersom vi druckit alkohol och var helt utslagna av matkoma. Men sen ser jag ju att det är värsta hinderbanan, säger deltagaren Pelle Flood.

“Jag kände mig så sjukt nervös och illamående”

I tävlingen ska deltagarna ta sig under ett hinder, över ett högt nät, gå balansgång på en bräda och slutligen göra upp eld för att bränna av ett snöre.

– Jag kände mig så sjukt nervös, och illamående, så jag kände knappt av att jag druckit när vi stod vid startlinjen. Men jag kände mig orolig att det skulle påverka hur jag presterade och började noja över att de andra deltagarna kanske inte alls drack så mycket just för att de anade en tävling, säger Pelle. 

robin

När Karin ser balansgången tänker hon att hennes äventyr i Robinson är över. 

– Vid startlinjen så skrattar jag åt mig själv och tänker: hur ska detta gå? Men samtidigt mådde jag så bra, jag tänkte att jag skulle göra mitt bästa, men jag hade lite ångest över balansgången.

– När tävlingen väl var igång tog adrenalinet över och då var det inga problem, säger Pelle. 

Även om deltagarna verkar ta tävlingen med ro, ser Simone ut att skada sig rejält under ett av momenten.

– Som ni säkert såg i avsnittet så drog jag en ordentlig vurpa på balansgången, så jag skulle väl inte rekommendera någon att springa en hinderbana efter att man tryckt massa mat och druckit massa alkohol, haha, säger hon.

robinson4

”Säkerhetsnivån är hög”

VeckoRevyn vill prata med ansvariga på TV4 för att ställa frågor om hur de resonerar kring deltagarnas säkerhet och hur tankarna gick kring avsnittet. Via sms meddelar Caroline Norrby, exekutiv producent, att: ”Deltagarna ställs inför mängder av utmaningar och tvister under Robinson, så även under sammanslagningen. Vi tar alltid deltagarnas hälsa och säkerhet i beaktning när de ska tävla.” När vi frågar om de ser några risker med att det serveras alkohol inför en hinderbana får vi inget svar.

Men när vi pratar med deltagaren Karin om vad hon generellt kände kring säkerheten under inspelningen av avsnittet vill hon ge produktionen cred för att säkerhetsnivån var så hög. Hon berättar att de inför varje tävling hade en säkerhetsgenomgång, där man gick igenom varje hinder, vad man fick och inte fick göra, och vad som kunde vara farligt. 

Hon känner sig stolt och glad när hon tänker tillbaka på avsnittet.

– Det var den mäktigaste tävlingen för mig. Att ta sig till sammanslagningen, att ha fått mat och vin. Att jag klarade det, vilket jag inte trodde jag skulle göra. När jag ser avsnittet sitter jag bara och njuter.