in

RFSL: Så bra är partierna på hbtqi-frågor

rfsl dragar

RFSL har granskat hur partierna röstat i hbtqi-frågor den senaste mandatperioden – och vad riksdagskandidaterna vill göra för att förbättra hbtqi-personers livsvillkor framöver. Mer

RFSL har granskat vilka reformer partiernas riksdagskandidater vill göra för att förbättra hbtqi-personers livsvillkor framöver. I en enkätundersökning har kandidaterna fått svara på frågor om förbud mot omvändelseförsök, möjlighet att ändra juridiskt kön utan krav på medicinsk utredning och införande av ett tredje juridiskt kön. Nedan ser du en sammanställning av resultatet från enkäten, med procentsatser som visar i vilken utsträckning riksdagskandidaterna vill verka för hbtqi-reformer.

I samma rapport har RFSL undersökt hur partierna röstat i hbtqi-frågor den senaste mandatperioden. Där får Vänsterpartiet bäst betyg av organisationen – och Sverigedemokraterna sämst. Du hittar hela rapporten här.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.