in

R Kelly skriker och gråter i intervju om anklagelserna om sexuella övergrepp – ”Jag kämpar för mitt jävla liv”

För första gången sedan dokumentären Surviving R Kelly sändes uttalar sig nu huvudpersonen, R Kelly, själv om anklagelserna – som han menar är helt påhittade. Mer

Dokumentären Surviving R Kelly slog ner som en bomb när den hade premiär tidigare i år. Trots att det länge pratats om R Kellys sexuella övergrepp och relationer med minderåriga flickor, blev många förvånande av mängden vittnesmål som framkom i dokumentären.

Den berömda sångaren åtalades för två veckor sedan misstänkt för övergrepp på fyra kvinnor, varav tre var minderåriga vid tidpunkten för övergreppen. Han släpptes mot borgen i väntan på rättegång, och har nu för första gången sedan Surviving R Kelly uttalat sig om anklagelserna.

R Kelly skriker och gråter – och förnekar allt

I en över en timme lång intervju i CBS pratar Robert Kelly med programledaren Gayle King gråter, skriker och upprörs han över alla de, enligt honom, helt falska anklagelserna.

– Jag har inte gjort det här! Det är inte jag! Jag kämpar för mitt jävla liv. Ni dödar mig med den här skiten. Jag gav er 30 år av min jävla karriär, och ni försöker döda mig? Ni dödar mig! skriker R Kelly samtidigt som han står upp och blir lugnad av sin pressekreterare.

– Det här handlar inte om musik. Jag försöker ha en relation med mina barn, och jag kan inte ha det. Ni vill inte tro på sanningen, ni vill inte tro på sanningen, säger han.

Under intervjuns gång gråter och skriker R Kelly flera gånger och det är synbart svårt för Gayle King att föra ett samtal med sångaren.

– Jag vill inte att du bara ska sitta här och snacka in i kameran, säger hon.

R Kelly förnekar alla anklagelser som kommit fram mot honom och säger flera gånger att alla i dokumentären ljuger.

I videon nedan kan du se två kortare utdrag ur den långa intervjun, som ännu inte går att se i sin helhet online.

R Kelly säger också att de föräldrar som i dokumentären hävdar att deras dotter hålls fångna av R Kelly, i själva verket själva ”gav” sina döttrar till honom.

R. Kelly har tidigare åtalats för sexuella övergrepp på minderåriga, men de har utredningarna lagts ned på grund av brist på bevis.

Se Surviving R Kelly på SVT Play.