in

Penn Badgley ryter ifrån mot fans som romantiserar hans karaktär i ”You”

penn badgley kritik you

Netflix-serien You har engagerat många, men några av fansens kommentarer har fått huvudrollsinnehaveren Penn Badgley att ryta ifrån. Mer

Netflix-serien You är på allas läppar just nu. Är det galet bra, galet dålig eller bara…galen? Facebook, Instagram och Twitter-flödena är fyllda av spekulationer, recensioner och (något förvånande) hyllningar av karaktären Joe Goldberg, som spelas av allas vår Gossip Girl Penn Badgley.

Eftersom Joe i tv-serien You spelar en stalker som i sin besatthet av tjejen Bleck (Elizabeth Lail) både stalkar och mördar, har kommentarer om att Joe är attraherande väckt känslor hos många. Ja, till och med hos Joe himself.

Så här skriver han på Twitter, som svar på kvinnor som romantiserat Joes karaktär.

Skärmavbild 2019-01-11 kl. 14.48.35 Skärmavbild 2019-01-11 kl. 14.48.41 Skärmavbild 2019-01-11 kl. 14.48.46 Skärmavbild 2019-01-11 kl. 14.48.54

Reaktionerna kan dock inte ha kommit helt oväntat för Penn Badgley. I en intervju med VeckoRevyn inför premiären av serien sa han att han såg You som ett socialt experiment, för att se hur villiga människor är att älska en vit elak man.

– När jag först hörde om rollen kändes det inte bra. Jag var nervös för att väcka Joe till liv. Men producenterna Sera Gamble och Greg Berlanti öppnade upp mig för tanken att serien är som ett socialt experiment. På ett sätt är den som ett test för att se den mentala längden som vi fortfarande är villiga att gå på en kulturell nivå, att älska en vit elak man, reflekterar Penn.

Att romantisera en farlig karaktär i en tv-serie må verka harmlöst, men normalisering av ett kontrollerande, sexistiskt och våldsamt beteende är inte det.