in

Parisa Amiri utmanar H&M

parisa hm

Nöjesprofilen Parisa Amiri är trött på det knotiga skönhetsidealet och i en ny kampanj utmanar hon klädkedjan H&M att gjuta en skyltdocka av hennes kropp att ställa i skyltfönstret.

Mer

Som en del i Svenska kyrkans kampanj ”ALLT för att utrota hungern” hjälper flera svenska kändisar till att samla in pengar genom att utmana någon eller ett företag. Nöjesprofilen Parisa Amiri, som tröttnat på det sjukliga ideal som råder i modebranchen, har valt att utmana H&M att gjuta en skyltdocka av hennes kropp.

Andra kändisar som är med i kampanjen är Maria Montzami som utmanar TV4 att hon ska få läsa vädret under en nyhetssändning. Även systrarna Amanda Schulman och Hannah Widell har hakat på och bjuder in bröderna Skarsgård på middag som en utmaning.

Tanken är att alla som vill stödja Parisas eller någon av de andras utmaning ska skänka 20 kronor och därmed bidra till att utrota hungern.

På sajten Utrota hungern kan vem som helst utmana sina vänner och på så sätt hjälpa utsatta människor runt om i världen.