in

Paris fängelsefiasko

paris2
index.xml

Allkonstnärinnan Paris Hilton har sparkat sin publicist, eftersom hon anser att det är hans fel att hon måste sitta i fängelse, enligt amerikanska källor. Hotellarvtagerskan, 26, kommer att spendera 45 dagar i ett fängelse i Kalifornien eftersom hon fällts för att ha överträtt en villkorlig dom och kört bil med ett indraget körkort. Domen fastställdes i fredags.

Mer

Paris menar att hon inte skulle kört runt i Beverly Hills i sin Bentley om hon visste att körkortet var indraget. I vittnesmålet i fredags berättade publicisten Elliot Mintz för domaren Michael T. Sauer att varken han eller hans klient visste att körkortet var indraget. Paris blev av med körkortet när hon körde rattfull i september förra året.

Domaren kallade publicistens uttalande ”onödigt” och berättade samtidigt att alla papper på att körkortet inte längre var brukligt fanns med i bilen när Paris stoppades av polisen.

Under det två timmar långa förhöret i Los Angeles domstol skyllde Paris på Mintz för sitt misstag. Hon sade till domaren att Mintz sagt till henne att körkortet endast var indraget i 30 dagar och att hon fortfarande kunde köra i jobbrelaterande syften.

Paris tänker överklaga domen och sparkade Mintz i fredags. Stjärnan sägs vara förkrossad över domarbeslutet och menar att hon inte förtjänar 45 dagar i fängelse. 26-åringen fick kämpa för att hålla tillbaka tårarna i rättssalen. Men redan dagen efter var hon tillbaka i Beverly Hills, och tycktes dränka sina sorger i lite shoppingterapi.
Den 5 juni börjar Paris avtjäna sitt nästan sju veckor långa straff.