in

Okej, nu kan du läsa en kurs om Beyoncé på universitetet?! *Signar upp oss*

bey formation

Beyoncés visuella album ”Lemonade” skapade rubriker världen över när det släpptes och nu har det även blivit föremål för kurs på ett lyckligt utvalt universitet. Beyoncé är definitionen av female power så de som blir antagna får se fram emot att den blir sjuuukt intressant! Mer

Det är University of Texas i San Antonio som i höst börjar med kursen ”Black Women, Beyoncé and Pop Culture” som kretsar kring Beyoncés visuella album Lemonade utifrån ett svart-feministiskt perspektiv.

Professor Kinitra D. Brooks som står bakom kursen säger att eleverna kommer att få reflektera kring svart feminism, kvinnlig styrka och den strukturella rasism som existerar i USA med utgångspunkt i Lemonade. Kursen är indelad i olika moment där den första delkursen utgår från låten ”Formation” och den sista från ”All Night”.

Lemonade släpptes i april och i den 56 minuter långa musikvideofilmen syns enbart svarta kvinnor. Albumet porträtterar både svarta kvinnors lidande och deras styrka. Den moderna svarta feminismen växte fram i 1970-talets USA som en enad kamp mot sexism och rasism mot mörkhyade personer.

Bey

Så, om du inte hunnit klicka bort sidan för att anmäla dig än så vill vi även tipsa om andra Beyoncé-influerade universitetskurser. På Rutgers University i USA är ”Politicizing Beyoncé” en del av kursutbudet. Eleverna får reflektera över klass, ras- och könsfrågor utifrån Beyoncés musik och karriär. University of Texas i Austin har tidigare haft kursen ”Beyoncé Feminism/Rihanna Womanism” där eleverna fick lyssna på sångerskornas låtar och undersöka hur deras musik berörde den feministiska kampen. Man kan ju hoppas att den kommer tillbaka!

Are you ready for Bey?

bey

Beyoncé tystnar mitt under ”Put a Ring on It” – Se förlovningen alla pratar om!

6 proffsiga beautytips – Beyoncés makeup-artist delar med sig av sina hemligheter (#flawless!)