in

Nytt vaccin kan bota kattallergi (och det är katten som får sticket!)

vaccin kattallergi
Nine Köpfer / Unsplash

Drömmer du om att skaffa katt men har en allergi som sätter stopp? Ett nytt vaccin kan vara lösningen på dina problem! MerNyhet! Missa inte Horoskoppodden, där vi berättar för Sveriges härligaste profiler vilka de egentligen är med hjälp av astrologi! Lyssna på senaste avsnittet och prenumerera här: Lyssna på fler avsnitt här!

Har du drömt om att skaffa en katt, eller två eller tre? Såklart du har. Om det är en allergi som har satt käppar i hjulet för dig och hindrat dig från att bli en tvättäkta catlady så har vi goda nyheter: i USA har ett vaccin som utlovar att bota kattallergi utvecklats.

I över tio år har forskare i USA utvecklat vaccinet HypoCat™. Det är ett vaccin som ges till katten, inte människan, och neutraliserar proteinet Fel d1, vilket är det ämne som de flesta är allergiska mot.

Vaccinet har idag testats på 54 katter och haft goda resultat. Katterna har inte heller fått några biverkningar eller men av vaccinet, och samtidigt har personer med kattallergi blivit mindre allergiska mot de vaccinerade katterna.

Kan minska problemet med hemlösa katter

I USA är den vanligaste orsaken till att katter lämnas bort allergier i familjen, och det nya vaccinet skulle kunna vara en lösning på det stora problemet med hemlösa katter.

Nu hoppas vi att vaccinet kommer till Sverige också, så att alla som vill kan njuta av pälsgos!