in

Nya EM-låten ger oss gåshud – HEJA SVERIGE!

zlatanemlat

Idag släpptes den svenska officiella EM-låten till sommarens fotbollsfest i Frankrike. Bakom låten står rapparna Frej Larsson och JOY. I videon har i princip hela kändissverige också anslutit sig. Vilka känner du igen? Mer

Frej Larsson är en kille med många järn i elden. Han har gjort stor succé med Slagsmålsklubben, Far & Son och inte minst med Maskinen. Nu går han sin egen väg – igen. Den här gången har han teamat upp sig med JOY som stod för en av förra sommarens coolaste låtar ”Jag Har Änte Gjort Nått”. Tillsammans gör Frej Larsson och JOY vad vi tror kommer bli sommarens mest spelade låt, den officiella EM-låten ”Mitt team”.

Låten var en idé från en av världens mest omdiskuterade och populäre fotbollsspelare, vår svenska stjärna Zlatan Ibrahimovic.Men första förslaget på en ny EM-låt nobbade stjärnan, sen fick han höra Frej Larssons och Joy M’Bathas version.

– Den var inte okej. Jag vill ha en låt som vi kan gå in och slakta till. Efter någon månad kom en låt som klickade direkt. Den ger hela laget och Sverige en push. Den beskriver attityden hos det nya Sverige. Låten har redan vunnit EM. Det är en låt du tar med dig in på planen för att ge 200 procent. Nu återstår bara att vi också vinner, säger Zlatan i ett pressmeddelande från fotbollförbundet.

I videon kan man skymta många kända ansikten så som Tove Lo, Miriam Bryant, Penny Schulman, Gry Forssell, killarna i De Vet Du och Silvana Imam för att nämna några.

För drygt två veckor sedan fick vi veta att Zara Larsson och David Guetta står bakom den officiella EM-låten ”This One’s For You” något VeckoRevyn skrivit om.

Vad tycker du om årets officiella svenska EM-låt?