in

Nya bondbruden!

olga6
Nya bondbruden!

28 år, redan skild två gånger – och upptäckt som modell när hon var tretton. Vem är tjejen som lyckades haffa drömrollen som bondbrud? Mer

olga

Olga Kurylenko upptäcktes som modell som 13-åring i Moskva.

Att få spela Daniel Craigs bondbrud? Inte helt fel. Den lyckliga tjejen i nya bondfilmen heter Olga Kurylenko. 28-åriga Olga växte upp i den ryska staden Berdyansk tillsammans med sin mamma. När Olga var tretton år var de på semester i Moskva och hon upptäcktes av en modellscout.

Men Olga hade ögonen på mer än ”bara” en modellkarriären i modets huvudstad Paris. 2005 gav hon sig in i filmvärlden. Hon pluggade då franska och fick ett par roller i franska filmer och miniserier…

olga2

Den första större rollen fick den 177 centimeter långa skönheten 2007 i Luc Bessons ”Hit man”, som är baserad på ett dataspel. Samma sak gällde för nästa roll i filmversionen av dataspelet ”Max Payne”.

Ett så värst imponerande CV hade alltså inte den 28-åriga exmodellen när hon kammade hem rollen som bondbruden ”Camille” jämte Daniel Craig i nya ”Quantum of Solace”, den 22:a bondfilmen i ordningen.

Rollen som bondbrud axlar hon efter Eva Green som spelade mot Daniel Craig i förra filmen ”Casino Royale”.

olga1

En given plats på front row. Olga på väg till visningarna i Paris i september i år.

Privat har hon hunnit med desto mer – Olga har varit gift två gånger. Första gången gifte hon sig med sin bäste vän, modefotografen Cedric van Mol, när de båda bodde i Paris. Men det var ingen lyckad kombination. De skilde sig och Olga gifte sig med entrepenören Demian Gabrielle Neufeld. Inte heller detta höll och paret skilde sig 2007.

olga3

Olga i röd klänning på premiären av ”Quantum of Solace” i London i veckan.

olga4

…Och Olga visar upp en riktigt snygg rygg.