in

Ny studie visar: då är flygbiljetterna som billigast

billigast flygresor

Den ständiga frågan när du är i behov att boka en resa är ju när den är som billigast. Genom en helt ny studie finns nu svaret — och det liknar inte någon av de teorier vi hört om förut! Mer

Teorin om att flygbiljetterna är som billigast dagarna precis innan avresa är inte så sanningsenligt längre. Genom en ny studie gjord av Expedia och Airlines Reporting Corporation under 2017, där man undersökt miljarder flygningar mellan 1 januari och 24 oktober, hävdar man nu att du hittar de billigaste flygen en specifik veckodag. Detta skiljer sig mot en rad tidigare teorier som funnits kring när det är mest lönsamt att boka sin flygning.

— Murarna för en drömresa är nu lägre och resmöjligheterna nästintill gränslösa, säger Greg Schulze, VP på Expedia, om den nya informationen.

LÄS OCKSÅ: Paketresa eller charterresa? Här är allt du behöver veta

Så när infaller sig den gyllene regeln att boka sitt flyg?

Jo, tack vare denna studie vet man nu att det generellt sätt är på helger du hittar billigast flygbiljetter. Bokar man dessutom 21 dagar i förväg och på söndagar är chansen som störst för en billig flygning. Undersökningen varnar dock för fredagar då de kan ske tillfällig prisuppgång orsakat av företag som ofta bokar sina resor denna dag.

Murarna för en drömresa är nu lägre och resmöjligheterna nästintill gränslösa

Andra faktorer som påverkar en billig resa, som undersökningen visat, är att om du mellanlandar på lördagsnätter är flygbiljetterna ofta billigare samt att om du bokar flyg och hotell för din destination samtidigt, sparar du också in viktiga slantar. Destinationer som framkommit som mest lönsamma under just söndagar är USA, Europa och Asien.

Så funderar du på en resa inom en 21 dagar är det dags att börja kika på flygbiljetter nu.

Just nu får du ett lyxigt kit från Estelle & Thild när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Följ oss på Instagram för inspiration, skratt,

nyheter och tävlingar!