in

Ny blogg: Dagbok från New York

tove
Ny blogg: Dagbok från New York

Den här veckan är det premiär för vår nya bloggare Tove som kommer att skriva dagbok från New York. Lär känna Tove här!  

Mer

Hej Tove, vem är du?
–En glad tjej som precis flyttat till New York, bland annat för att plugga på en konstskola, The Art Students League of New York.

Hur kommer det sig att du ska blogga för Veckorevyn.com från New York?
–Jag låg på och tjatade på dig Ebba för att få ett möte där jag kunde få fram mina idéer och på den vägen är det……

Vad kommer vi att få läsa om?
–Hur livet är här i New York. Hur människor är, klär sig och gör och vad jag har för mig. News, shopping, party, uteliv och en hel del äventyr hoppas jag. Jag kommer lägga in mycket bilder så ni läsare verkligen lär känna NYC.

Vad kommer du att sakna mest hemifrån?
–Kommer såklart sakna mina kära. Tror även jag kommer sakna smågrejer som myssöndagar med fyrans nio-film och sånt.

Hur hittade du skolan? Får man CSN-pengar?
–Det var en lång process. Jag fick ordna allt själv eftersom det inte finns någon organisation eller företag som har ett färdigt paket till dig, som det är när man blir aupair till exempel. Jag sökte efter konstskolor på nätet och tog reda på vilken som var bra. Fick söka genom att skicka in typ en hel bok om mig själv samt kort på målningar. Dessutom var man tvungen att ha minst två års förberedande studier bakom sig. Jag hade tänkt söka stipendie, vilket alla säger är så lätt att få. Bara att plocka ut 50000, men det blev aldrig av. Jag får CSN pengar som tur är. Alla skolor är inte berättigade, men det är bara att ringa CSN och kolla. Boendet är en längre story, men om jag vetat att craigslist.org fanns när jag började leta, skulle mitt liv varit betydligt lättare. Så gå in där och sök bostad om du ska flytta till USA.

Hur vågade du ta steget och flytta?
–Det undrar jag också ibland, men jag har en känsla av att jag kommer ha otroligt roligt och lära mig så mycket. Jag kände att jag ville göra det jag verkligen ville och inte hänga med kompisar på deras gjejer. Jag tycker det är jättespännande att åka själv men samtidigt så skrämmande.

Klicka här för att läsa Toves nya blogg. Kommentera och diskutera gärna!