in

Nu vill vi #räddajulen – hjälp oss minska coronasmittan

rädda igen

Ingen ska behöva vara ensam på julen, men om vi inte skärper oss nu är det så det kommer bli. Vill du vara med och #räddajulen? Mer

Vi vet att ni är trötta, det är vi också. Trötta på isolering och ensamhet. Trötta på Netflix, stickning och promenader. Trötta på att jobba hemma eller åka till jobbet på en trång buss eller tunnelbana och riskera att smittas. Trötta på att inte kunna kramas, dansa och umgås.

Just därför måste vi alla hjälpas åt att minska spridningen av covid-19. Anledningen till att många, trots allt, fick en ganska fin sommar var att vi alla hjälptes åt och följde råd och restriktioner noggrant under våren. Tyvärr har inte det gjorts under hösten. Framförallt unga har slarvat och det har lett till att personer mellan 20 – 29 år är de som i högst utsträckning drabbas av sjukdomen, och också dem som sprider den. Det gör att ensamheten blir onödigt långt, restriktionerna hårdare och i värsta fall att människor blir allvarligt sjuka eller dör.

Så kan vi inte ha det. Och vi tror inte att någon vill ha det så.

Därför vill vi dra vårt strå till stacken och försöka få fler att engagera sig kring och förstå sjukdomen och vad vi behöver göra för att begränsa smittan. Gör vi inte det nu blir det ingen jul i år, och vi vet hur mycket ni älskar jul.

Varje år är VeckoRevyns artiklar om julfilmer, julbak och julklappar några av de mest lästa. Så kanske är det så att vi alla, trots trötthet, kan samlas kring vår julpepp och sprida information, utmana varandra och besvara frågor för att #räddajulen. Ingen ska behöva vara ensam i jul.

Vill du vara med? På VeckoRevyns Instagram-konto kommer vi fram till jul att publicera sådant vi tror alla skulle behöva veta om corona och de stundande månaderna. Hjälp oss sprida ordet genom att dela innehållet och själv sprida kunskap, tips och pepp genom hashtagen #räddajulen.