in ,

Nu lanseras Google Nest Hub i Sverige – blir hjälte i köket

google nest hub sverige

Nu lanseras Google Nest Hub i Sverige, en ny smart högtalare som ger röststyrd hjälp och visar det du söker på en skärm. Mer

Assistenter i hemmet blir mer och mer populära, på marknaden finns bland annat Apples Homepod, Amazons Alexa och nu gör ännu en Google-assistent entré: Google Nest Hub – en röstassistent med skärm.

Du frågar den muntligt men får synliga svar tack vare den 7-tumsskärm som sitter ihop med högtalaren. På så sätt får du visuell tillgång till som sök, kalender, kartor, Youtube och Google Photos.

UTYy5rBVZsBg9wVvTRjp04E5hb4RZiJoD29kf

Nest Hub kan styra tv:n, smarta lampor och utomhuskameran, men den kan också göra underverk i köket. Med receptfunktionen guidar den dig genom matlagningen och du kan ge kommandon under receptets gång så som ”visa mig hur man skär en ananas på Youtube”. Recept blir också enklare att följa, och du kan få dem upplästa för dig. Problemet med att mitt i matlagningen behöva torka händerna samtidigt som du vispar något, för att låsa upp mobilen och kolla receptet är med andra ord löst!

– Medan Google Home och Home Mini interagerar via röst, kompletterar Nest Hub språket med det visuella. Integrationen med Google Photos ger nytt liv åt dina favoritbilder, och röststyrning av allt från musik och recept till nyhetskällor och det uppkopplade hemmet får ett spännande visuellt spelrum som skapar nya användningsområden för oss här i Sverige, säger Andrea Lewis Åkerman, kommunikationsansvarig på Google i Sverige.

När man inte använder Google Nest Hub transformeras den till en fotoram och visar dina utvalda bilder.

Nest Hub finns kan köpas hos bland annat Elgiganten, MediaMarkt, och Clas Ohlsson och och kostar 1449 kr.