in

Nu lanseras en Barbie som bär hijab – äntligen!

barbie hijab

Det är inte en dag för tidigt. Mer

Leksaksföretaget Mattel som tillverkar de berömda Barbie-dockorna avslöjade under Glamour’s Women of the Year en ny Barbiedocka – och hon bär hija!

Dockan är inspirerad av Ibtihaj Muhammad, som tävlar i fäktning. Hon var den första amerikanen att tävla och vinna medalj i OS medan hon bar hijab.

– Ibtihaj Muhammad har trotsat varje stereotyp, vilket för mig är definitionen av en modern amerikansk kvinna, säger Glamours chefredaktör Cindi Leive i ett uttalande.

Muhammad, som också utsågs till en av tidningen Times ”100 most influential people” förra året, är den senaste i raden av kvinnor som äras med en Barbie i deras ”Shero”-satsning. Den hyllar kvinnor som kämpar och utmanar gränser inom sina områden.

– Barbie hyllar Ibtihaj inte bara för hennes framgångar i Olympiska spelen, men för att hon omfamnar det som gör att hon står ut. Ibtihaj är en inspiration för otaliga tjejer som aldrig har sett sig själva representerade, och genom att hylla hennes berättelse, hoppas vi att den här dockan påminner dem om att de kan vara vem de vill och göra vad som helst, säger Sejal Shal Miller, vice VD för Barbies marknadsföring i ett pressmeddelande.

Muhammad har inte bara inspirerat tjejer genom hennes sport. Hon har också startat ett eget klädmärke, Louella.

– Idag är jag stolt över att veta att små tjejer som bär hijab, och precis lika kraftfullt de som inte gör det, kan leka med en Barbie som har en slöja. Som någon som växte upp med att leka med Barbie vet jag att ju mer mångfald som erbjuds, desto mer inspirerande berättelser kommer tjejer kunna berätta, säger Muhammad till Teen Vogue.

Ibtihaj Muhammads Barbie kommer börja säljas 2018.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

gigi hadid pren smink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss