in

Nu lanserar YouTube också en storiesfunktion – med sin egna twist

youtube story reels

Hur många YouTubers är pepp? Mer

Snapchat var först, sedan följde i princip alla andra sociala medier-appar efter. Nu är det YouTubes tur att börja med Stories. Eller Reels, som de kommer kalla det.

I veckan avslöjade den Google-ägda videosajten att de gör sin egen twist på den populära tjänsten. I Reels kommer användare kunna fläta ihop små videoklipp i upp till 30 sekunder, men stickers, filter, musik, test och andra designalternativ.

Men olikt andra plattformar på sociala medier kommer YouTube’s Reels inte att försvinna, och användare kan ha flera videos samtidigt.

Google säger att idén är att uppmuntra mer vardagliga poster från när de kanske inte vill ladda upp en hel video. Reels tillåter också att man bäddar in länkar till längre YouTube videos.

reels
Gif: Google

Den nya funktionen är en del av en större satsning att bilda ett socialt nätverk inom YouTube. Företaget har också gått ut med att man kommer starta en ”community”-sida för alla användare som har minst 10 000 prenumeranter. Där kommer användarna interagera med och uppdatera sina följare med meddelanden, foton, omröstningar och andra funktioner som inte är video.

En talesperson för Google säger att Reels just nu är i beta-testing fasen, skriver Mashable.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

gigi hadid pren smink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss