in

Nu går Instagram (nästan) tillbaka till kronologisk ordning – och testar en helt ny funktion

instagram kronologisk ordning

No more att lajka sin crushs tre dagar gamla bilder, nu går Instagram (typ) tillbaka till kronologisk ordning i flödet! Mer

Ända sen Instagram ändrade sina algoritmer och valde att inte visa bilder och videos i flödet i en kronologisk ordning har användare uttryckt sitt missnöje. Nu verkar det som att Instagram ÄNTLIGEN lyssnat. Det kan bli så att vi från och med nu alltså slipper få en blandning av bilder som publicerades för fem minuter sen och två dagar sen ovanför varandra.

I en bloggpost som publicerades under torsdagen sa företaget att man noterat att många är missnöjda. De kommer dock inte gå tillbaka till en flöde som är helt kronologiskt, men de ”gör ändringar för att försäkra att nyare poster är mer troliga att hamna överst i flödet”. Kevin Weil, VP of product hos Instagram twittrade och skrev att den nya förändringen ”fokuserar på att göra flödet fräschare”. Låter som bra nyheter med andra ord!

Instagram testar knapp för nya poster

Instagram testar också en ”nya poster”-knapp som låter dig– välja när du vill förnya ditt flöde. Om du trycker på den kommer du se helt nya poster överst i ditt flöde, och om du inte trycker på den kommer du stanna där du är.

Det är fortfarande oklart när alla kommer kunna ta del av Instagrams uppdateringar, men företaget har också flaggat fler förändringar som de kommer gå ut med allt eftersom. Spännande!

Just nu får du ett lyxigt kit från Estelle & Thild när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Följ oss på Instagram för inspiration, skratt, nyheter och tävlingar!