in

Nu bloggar årets blogstar på VeckoRevyn!

bild 30
Nu bloggar årets blogstar på VeckoRevyn!

Nu är årets Blogstar Lady Thirty äntligen på plats! Spana in hennes blogg direkt!

Mer

ladythirtydragare

Tusentals läsare röstade och när Blog Awards 2010 gick av stapeln stod det klart att att illustratören Maria Andersson – eller Lady Thirty som hennes bloggkaraktär heter – var läsarnas favorit till att bli årets Blogstar och därmed vann ett exklusivt bloggkontrakt med VeckoRevyn. Nu är bloggen äntligen plats och vi passade på att ställa ett par frågor till en glad och peppad Maria…

Välkommen till VeckoRevyn Maria! Du är ju årets Blogstar, hur kom det sig att du vann tror du?
– Oj, det är svårt att svara på, men en anledning kan vara att man är sugen på att se något nytt, något som inte liknar något annat, något orginellt.

Nu har din blogg flyttats hit till Veckorevyn, men för alla som inte läst din blogg hittills, vem är Lady Thirty egentligen?
– Lady Thirty är en liten tecknad donna som gör det allra mesta. Hon älskar kläder och mode inom det senaste, men även att klä ut sig till sagofigurer och artister. Ibland ger hon sig ut i verkligheten och har träffat på kända ansikten som Salem al Fakir och Foki.

Hur kom du på Lady Thirty?
– Lady Thirty föddes i och med en serieuppgift jag hade när jag pluggade Serie- & Bildberättarprogrammet vid Högskolan i Gävle. Lady Thirty är mitt alter ego, hon är lite som jag, gör mycket av det jag gör och mycket som jag skulle vilja göra, men hon ser inte ut som jag gör.

Hur mycket tid lägger du på ett inlägg?
– Det är väldigt varierande. Illustrationerna till ett inlägg kan ta allt mellan 1,5 till 4 timmar beroende på detaljer och hur smidigt det går att teckna. Ibland sitter jag en hel dag och tecknar en hel veckas inlägg.

Vilken är den bästa kommentar du någonsin fått?
– Jag får många fina och glädjande kommentarer, men en som jag aldrig kommer att glömma är ”Din blogg är som en adventskalender året om. Varje dag klickar man in för att se vad som gömmer sig bakom dagens inlägg”.

Finns något av alla dina hundratals blogginlägg som du är extra stolt över?
– Det finns flera inlägg som jag blivit nöjd med, men två illustrationer blev jag lite extra nöjd med. Den ena är en bild där Lady Thirty och Lillebror spelar nintendo när de var små och den andra illustrationen är på Lady Thirty som sjunger för Idoljuryn.

Nyfiken på Lady Thirty? Klicka dig vidare till bloggen direkt!