in

Nöjesguide: augusti

kalenderdrag
Nöjesguide: augusti

Dags för semester? Eller njuter du kanske av sommarlovets sista lediga dagar? Veckorevyn.com tipsar om augustis hetaste nöjen. Mer

1/8-30/9 Älska Star Wars

starwars

Utställningen om klassikern Star Wars har visats i Portugal, England och Belgien och i sommar gästar uställningen lilla Örnsköldsvik! Hälsa på jedi-riddarna och prova på att fäktas med ljussabel under hela augusti och september.

1/8 Arkiv X-premiär

x files

TV-serien som fängslade en hel värld på 90-talet får en nytändning i fristående filmen Arkiv X – I want to believe. Fox Mulder och Dana Scully tar sig an svårlösta mysterier samtidigt som deras relation blev allt djupare och allt mer komplicerad. Missa inte premiären 1:e augusti!

1/8-31/8 Mamma Mia the musical

mammamia

Mamma Mia-hysterin har aldrig varit större! En miljon svenskar har sett musikalen och filmen hade nyligen premiär… Nu kommer den engelska versionen av musikalen, som har visats världen över, till Sverige. Hela augusti kan du se musikalen i Stockholm och mellan 1-9 kan du njuta av musikalen på Skandinavium i Göteborg.

1/8-2/8 Emmabodafestivalen

Mellan den 31 juli och den 2:a augusti förvandlas Emmaboda i Småland till ett festivalsområde! Artister som Kultiration, Joel Alme och Detektivbyrån kommer och spelar och biljetterna får du till ett överkomligt pris!

1/8-2/8 Putte i parken

petter

Den 31 juli-2 augusti besöker en hel del stora, svenska namn Karlskoga. Artister som Petter, Teddybears, Hoffmaestro & Chraa, Adam Tensta, Soundtracks of our Lives och Magnus Uggla kommer att vara där. Så packa tältet och besök Karlskoga för första gången!

1/8-2/8 Luleåkalaset

Staden blir ett nöjespalats för en helg med tivoli, bungy jump och en massa artister. Bland annat besöks Luleå av Lars Winnerbäck, E.M.D. och E-type! Besök Luleå 31 juli-2 augusti!

2/8 Prideparaden

prideparadny

Paraden är den absoluta höjdpunkten under Stockholms Pridevecka. Årets prideparad avgår lördagen den 2 augusti klockan 13 från Humlegården. Eftersom festivalen i år går under sporttema förväntar vi oss ett brett utbud av regnbågsidrott i paraden.

3/8-10/8 Medeltidsveckan

gotland

Bild: http://www.gotlandbikebattle.se.

I år är det dags för den 25:e medeltidsveckan. Släng på dig medeltidssviden och bege dig till Gotland den 3-10:e augusti för att uppleva tornespel, gästabud och medeltidsmarknad.

5/8 Årets sista Allsång på Skansen

allsang

Bild: Carl Johan Söder, SVT.

Numera är Anders Lundin som spexar på Allsång på Skansen ett obligatoriskt måste varje sommar. Den femte 5:e augusti är det dags för den sista Allsången, som då gästas av Benny Andressons Orkester, BAO och av dansgruppen Divine. Sista chansen nu!

6/8-9/8 Gävle Cityfest

gavlecityfest

6-9 augusti förvandlas hela Gävle till en stor folkfest. Ordentlig festivalstämning blandas med artister som Nordman, Kleerup, Amanda Jensen, The Poodles och Hoffmaestro.      

7/8-9/8 Way Out West

wayoutwestny

Slottsskogen i Göteborg kokar under tredagarsfestivalen Way Out West. 7-9 augusti har du chansen att se artister som Lil’Kim, Kelis, Adam Tensta, Familjen, Håkan Hellström, Franz Ferdinand och N.E.R.D.

7/8-9/8 Reggaefestival i Uppsala

För alla reggaeälskare! Svenska Papa Dee gästar och internationella artister som Sean Paul och jamaicanske Bernie ”King of dancehall ” Man finns också på plats. 7-9 augusti är det läge att besöka Uppsala!

8/8 Go08

stockholm2

Bild: http://www.seedforum.org.

Hela Stockholm förvandlas till en stor fest den 8 augusti! Stureplan spärras av, Medborgarplatsen bjuder på rockfest och på Globen kan du sjunga karaoke! Och allting är nästan gratis, högst 8 kronor kostar det att roa sig!

8/8-9/8 Karl Oskardagarna

Mer småländsk musikfest! Växjö bjuder på catwalk, dans och artister som BWO, Velvet och Amy Diamond mellan den 8-9 augusti.

12/8-16/8 UNG08-festival

ff

Den 12-16 augusti är det dags för ungdomsfestival i Stockholm. Alla mellan 12-19 år är bjudna till Kungsträdgården i Stockholm för att lyssna till en massa artister och en massa andra aktiviteter!

12/8-17/8 Göteborgs kulturkalas

kulturkalaset

Den 12-17 augusti gungar Göteborg. Då förvandlas gator och torg till festplatser med gratis underhållning god mat och prova på-aktiviteter. Det mesta är dessutom gratis.

13/8-17/8 Filmfestival i Stockholm

marieant

Mellan den 13:e och den 17:e augusti visas film i Tantolunden i Stockholm. Varje kväll klockan 21.00 kan du gå på en härlig utomhusbio, oavsett väder. Filmerna som visas är bland annat Marie Antoinette och klassikern Tillsammans.

15/8-22/8 Malmöfestivalen

malmofestival

Årets Malmöfestival går av stapeln den 15:e augusti och varar i hela åtta dagar. Staden fylls av människor, musik, kultur och mat. På scenerna hittar du bland annat Melody Club, Moneybrother, Timbuktu, Sahara Hotnights, Tingsek och Veronica Maggio. Samtliga uppträdanden är gratis!

16/8 Voice 08

voice08stor

The Voice står för Sveriges största gratiskonsert. Den16 augusti kan du se Flo-Rida, Brick and Lace, Adam Tensta, Million Stylez och många fler i Kungsträdgården i Stockholm. Insläpp klockan sju.  

20/8-23/8 Augustifesten i Norrköping

20-23 augusti bjuder Norrköping på tivoli, barnkarneval och traditionsenlig marknad, varvat med artister och teaterframträdanden. Musikfyrverkeriet vid Saltängsbron är ett måste!

22/8 Premiär för Arn – Riket vid vägens slut

arn

Tempelriddaren var den dyraste filmen i svensk historia. Den 22 augusti är Arn tillbaka i Riket vid vägens slut och då får han äntligen gifta sig med sin älskade Cecilia…

30/8 Skogsröjet

skogsrojet

Den 30:e augusti smäller det i lilla byn Rejmyre mellan Norrköping och Katrineholm. I år bjuder Skogsröjet på artister som Sabaton, Backyard Babies, Takida och Hästpojken.