in

Nicole Falcianis guide till Marbella: ”En stad som passar alla”

niclo falciani guide marbella

Nicole Falciani ger dig de bästa Marbella-tipsen! Mer

Influencern Nicole Falciani, 21, tycker att alla borde åka till soliga Marbella.

– Det är en stad som passar alla, eftersom alla kan hitta något de tycker om.

Vad är det du gillar mest med Marbella?

– Jag har vänner som bor där, så det är roligt. Men det är också skönt eftersom det ligger nära Sverige, så resan blir inte så lång. Och så är det alltid bra väder!

Nicole falciani
Foto: privat

 

Finns det något du ogillar?

– Jag älskar att bada, men havet där är inte det finaste man sett direkt. Men det funkar.

Har du tips på några bra badställen du tycker om, då?

– Ja, mellan Marbella och Puerto Banús finns en lång strand men en massa olika ställen att bada på. Om man vill ha najs strandhäng och en härlig känsla är stranden Elviria väldigt fin. Där ligger även Nikki Beach som säkert många hört om.

Nikki beach 2
Foto: privat

Vilket är ditt favoritminne från Marbella?

– Jag älskar att chilla och ta det lugnt. Så favoritminnena är de gånger man varit där och hängt med vänner och ätit goda middagar tillsammans.

Finns det någon turistfälla du tycker att man ska undvika?

– Det klassiska många gör, är nog att åka till Puerto Banús. Och det kan vara roligt att gå där två timmar en kväll, men jag skulle inte rekommendera att sätta sig och käka där. Det är väldigt turistigt och stökigt. Och inte på ett najs sätt, utan mer oorganiserat stök, haha.

NICOLE TIPSAR:

► DANSIGA DANSSTÄLLEN
Beroende på hur festsugen du är finns det två bra dansställen. På Nikki Beach är det riktigt stökigt, medan det på Ocean club är lite lugnare. Som sagt, det beror på vilken nivå du vill lägga dig på.

► SE SKÖLDPADDOR
Utanför Marbella ligger en sjö som heter Turtle lake. Om man har tur och det inte är en massa människor där, brukar det vara fullt av vilda sköldpaddor i sjön. Det är väldigt coolt att se.

► HAJKA
Om du vill hajka en dag kan du åka till en stad som heter Ronda. Där finns ett berg du kan gå uppför, och utsikten är väldigt fin.

Hike
Foto: privat

► HYR BIL
Missa inte att hyra en bil. Marbella är stort, och det finns även många små byar och städer i närheten att åka till. Städerna San Pedro och Fuengirola är väldigt mysiga att besöka.

► MYSIGA RESTAURANGER
Uppe i bergen ligger en restaurang som heter Finca Besaya. Det är alltid fullbokat så se till att boka några veckor innan. I Marbella old town finns Casanis bistrot som är väldigt bra. Mellan Fuengirola och Marbella ligger Max Beach, maten är inte den bästa men läget är 100! Och mitt favoritkafé är Rachel’s Eco Love. De serverar frukost och brunch hela dagen!

 

Rachels eco love 3
Nicoles favoritkafé Rachel’s Eco Love. Foto: privat

► BRA SHOPPING
I Marbella ligger La Cañada som är en stor galleria, där finns det mesta i shoppingväg. Inne i Puerto Banús finns El Corte Inglés, det är som ett spanskt Åhléns eller NK ungefär. I Puerto Banús finns även ett stråk med en massa märkesbutiker man kan kika i.

 

MARBELLA

VAR: Stad i södra Spanien.

INVÅNARE: Cirka 140 000.

SPRÅK: Spanska.

VALUTA: Euro.

ÅKA DIT: Flyg t/o/r från Stockholm och Göteborg till Malaga med Norwegian eller Ryanair kostar knappt 4000 kr för en weekend i november. Från Malagas flygplats till Marbella är det drygt fem mil, och du tar dig enkelt dit med buss, taxi eller hyrbil.

Prenumerera på VeckoRevyn och få 5 nummer + ett lyxig kit från Pure Mineral för bara 199 kr. 

Nytt nummer VeckoRevyn