in

Naturliga Natalia

startsa
Naturliga Natalia

Dags för andra delen i Veckorevyns serie ”Modellkoll”, där vi tittar närmare på världens främsta supermodeller. Möt Natalia Vodianova…

Mer

natali3

Trebarnsmamma, supermodell – och superlyckad!

En tuff barndom i fattigdom i Ryssland – idag är Natalia Vodianova en av världens bäst betalda supermodeller. Bara 26 år gammal, ändå har hon hunnit med mer än de flesta bara drömmer om.

nvodianova 08maycov british

Och hon har inte bara lyckats med att tjäna mångmiljonbelopp, jobba med modevärldens största namn och pryda världens främsta magasinsomslag.

Hon har också hunnit få tre söta barn med maken Justin Portman, som är brittisk konstnär och arvtagare till en fastighetsförmögenhet. Den perfekt snygga fashionfamiljen bor i ett hus på Manhattan i New York och barnen reser ofta med Natalia på uppdrag runt om i världen, likaså Justin som inte har ett fast jobb.

26-årig supermodell och supermamma

natali

Född: 28 februari, 1982 i staden Gorky i Ryssland
Längd: 175 cm
Familj: Maken Justin Portman och barnen Lucas Alexander (född 2001), dottern Neva (född 2006) och sonen Viktor (född 2007). Hela den vackra familjen har redan plåtat för Vogue.
Bakgrund: Hade en tuff uppväxt, började jobba extra i mammans frukststånd när hon var elva. När hon var femton började hon i modellskola, en modellscout upptäckte henne och sa åt henne att lära sig engelska, vilket hon gjorde på tre månader. Sedan flyttade hon till Paris.

nvodianova sep03 vogueuk

Karriär: Hon flyttade till Paris för att prova lyckan som modell, fick snart kontrakt med agenturen Viva, ett av de första toppjobben hon får är omslaget av Teen Vogue (2001). Det första prestigejobbet är som ansikte för Guccis parfym (2002) och däremellan hinner hon föda sin första son.

Våren 2002 kammar hon hem Louis Vuittons vårkampanj, samma år pryder hon allt fler glossiga omslag som Vogue, W och I-d.

…Och miljonerna rullar in

nat

Justin Portman och Natalia på front row på visning.

Natalias (här med stenrike arvtagaren och maken Justin Portman) prislapp svider, enligt affärstidningen Forbes var hon förra året världens sjunde bäst betalda modell. Hon drog in närmare fem miljoner dollar.

Calvin Kleins favoritmodell

natali1

En av Natalias flitigaste anhängare är Calvin Klein. 2004, 2005, 2006 och 2007 öppnade hon modehusets visningar, 2006 blev hon ansiktet för doften Euphoria och förra året dök hon upp som deras underklädesmodell.

nvodianova 06spring ckunderwear

Fredrik Ljungberg och Natalia för Calvin Klein.

nvodianova 08spring 2lv

Natalia i Louis Vuittons vårkampanj, 2008.

Bildextra: Natalias liv i bilder