in

Naglar: Hjälp Lisen! Missfärgade naglar!

naglar
Naglar: Missfärgade naglar!

Jag har den senare tiden fått missfärgade naglar, det ser verkligen inte friskt ut. Har du en aning vad det kan bero på och hur jag kan få bort det? Alla tips mottages tacksamt!
Olivia

Mer

Är det så att du använt mörkt nagellack regelbundet (främst om du slarvat med underlacket) kan nageln bli orange. Leta efter ett nagelack med en lätt blekande effekt som L’Oréals Manicure white (85 kr) och försök att bleka med en speciell kur eller kräm.

Anette Karlsson, brandmanager på Opi i Sverige varnar för det gamla knepet att bleka nageln med citron, syran är för stark på nageln, torkar ut och gör enbart problemet större i långa loppet.
Om nageln är extremt uttorkad och avfettad (vilket den kan bli av just citron-kuren) kan den bli missfärgad till och med av transparenta nagellack som innehåller ämnen som nitrocellulosa och keratin som reagerar med vissa naglar och UV-ljuset och ger nageln en gul ton! Skydda händerna vid disk, drick vatten, ät nyttigt och återfukta med en skön nagelbandsolja. Nail envy for dry and brittle nails från Opi (265 kr) binder fukten i nageln och stärker den utan risk för gula nyanser.
Snowcristal No more yellow (85 kr) neutraliserar och döljer kosmetiskt missfärgningar på nageln direkt!