in

Molly Sandén om utseendehetsen: ”Jag tänker lyckas fast jag inte är pinnsmal”

molly drag

I nya numret av VeckoRevyn talar Molly Sandén ut om hur det är att jobba i en utseendefixerad bransch.

Mer

Molly Sandén, 21, bor just nu i Los Angeles för att jobba med musik.

– Det handlar så mycket om ditt yttre i Los Angeles, folk är ytliga och det är mycket fokus kring hur du ser ut. När jag träffar mina tjejkompisar för att gå ut och äta middag pratas det nästan bara om manikyr, smink, detox och träning. Jag märkte ganska snabbt när jag kom till LA att folk som jag inte kände så väl ville ge mig träningstips. Jag fick kommentaren ”du måste gå till min PT, han kan hjälpa dig”. Det var till och med folk som sa ”jag kan visa dig ett ställe där du kan göra billiga ingrepp”. Jag har inte bett om att få träningstips eller kommentarer om mitt utseende. Jag kan nästan bli lite trotsig och när vi går ut och äter middag och de andra tjejerna inte äter för att de går på nån diet, då beställer jag in pizza till alla. Jag vill visa att det inte handlar om vad jag väger. För att lyckas handlar det om talang och att träffa rätt människor, men även såklart att jobba hårt. Jag tänker vara en av de första som inte är pinnsmal, jag vill bevisa att du ändå kan slå igenom i musikbranschen.

Har livet i LA varit en stor omställning för dig?

– Ja, jag måste tänka på ett helt annat sätt. Det är ingen hysch hysch med att folk tar för sig och promotar sig själva. Jag kan tycka att det är rätt skönt när folk säger rakt ut vad de är bra på, i Sverige är det lite väl mycket jantelag där du ska hålla dig undan. Jag har även märkt att folk kan vara halvintresserade av mig, tills jag frågar om vi ska ta en bild tillsammans och de ser hur många följare jag har på instagram. Då vill de bli bästisar och hänga hela kvällen. Sån falskhet orkar jag inte med efter ett tag.

Molly är tillsammans med Danny Saucedo, 28, sen över ett år tillbaka och de bor tillsammans i en lägenhet i Los Angeles.

– Vi gör vår egen grej med musiken, men det är jätteskönt att bo tillsammans. Sen har jag turen att ha gamla kompisar från gymnasiet som också flyttat till LA som jag umgås med. 

Läser du allt som skrivs om er?

– Jag har slutat att göra det. Eller jo, när jag var hemma senast la jag upp en bild på oss tillsammans på instagram och den hamnade direkt i Expressen. Då reagerade jag över hur sjukt snabbt det går, och kände att ”just det, så är det här hemma i Sverige”. Men jag har vant mig vid att folk stirrar när jag går ut och tar en fika eller så.

Vad har du för knep för att boosta dig själv?

– Jag tänker mycket positiva tankar och försöker vara snäll mot mig själv. Det kan vara småsaker som att om jag känner mig snygg i en speciell behå, då använder jag den, och även om den inte syns så känns det bra för mig. Jag tycker att du ska använda kläder du känner dig bekväm i och inte klämma i dig den där paljettklänningen som du inte trivs i. Var dig själv till 100 procent och framhäv din personlighet istället för att sitta och hålla in magen när nån tar en bild.

MISSA INTE!

Reportaget i sin helhet kan du spana in i VeckoRevyn nummer 3 som finns i butik nu. På köpet med nya numret får du ett lipgloss duo-kit (värde 110 kr).

03 2014 web gloss