in

Moderat politiker kallade minister Annika Strandhäll för ”hora” – fick sparken

delmon haffo annika strandhall

I direktsänd webb-tv bad Delmon Haffo (M) socialförsäkringsministern Annika Strandhäll (S) för ”hora”. Händelsen fick snabba konsekvenser och han avskedades från sin post under eftermiddagen. Mer

Det var i sin egen direktsända webb tv-sändning som Moderaternas digitala kommunikatör på partikansliet och den lokala politikern Delmon Haffo kallade socialförsäkringsministern Annika Strandhäll för ”hora”. I filmen ber Haffo även Stranhäll att ”dra åt helvete”. Haffos och Strandhälls konflikt grundar sig i att Strandhäll i samband med att Donald Trump blev vald till USA:s president skämtsamt ifrågasatte mäns rösträtt i en kommentar på en tråd på Facebook.

Huruvida Haffo kände till att hans ”tal” direktsändes är oklart. I bakgrunden hör man också Haffos kollegor skratta högt när han kallar Strandhäll för ”hora”.

Händelsen skedde strax efter lunchtid och nu är det klart att Haffo fått sparken från sin post som digital kommunikatör på partikansliet.

delmon-haffo-annika-strandhall
Fotograf: Jonna Thomasson/Kristian Pohl

Annika Strandhäll har själv sett den upprörande videon och kommenterade händelsen i riksdagens möte:

– Det är klart att jag blir bekymrad över att vi har sett i Sverige och inte minst i vår omvärld hur debatten blir allt mer vulgariserad och populistisk, det här är ett exempel på det, säger hon.

Även partiledaren Anna Kinberg Batra har kommenterat händelsen:

– Det är helt oacceptabelt och det tar jag kraftigt avstånd ifrån, säger hon till Dagens Nyheter.

Filmen plockades snabbt ned från YouTube men reaktionerna har inte låtit sig vänta. Många uttryckte sin ilska på Twitter:

Veckorevyn.com har sökt Delmon Haffo för kommentar.