in

Modellkoll: Natalia Vodianova

dragare
Modellkoll: Natalia Vodianova

Många minns Natalia Vodianova som den leende programledaren för Eurovision Song Contest. Lär känna modellen med en årslön på 36 miljoner kronor…

Mer

natalia

Natalia växte upp fattigt, men har numera en årslön på över 36 miljoner kronor.

VeckoRevyn fortsätter att lista världens främsta modeller i Modellkoll. I dag får vi lära känna den ryska skönheten Natalia Vodianova.

nataliaomslaglitet6

Namn: Natalia Vodianova
Född: 28 februari 1982 i Ryssland
Längd: 177 cm, skostorlek 40
Bor: England
Karriär: Natalia växte upp i ett fattigt område i Gorky, Ryssland. När hon var liten hjälpte hon sin mamma att sälja frukt på gatan, för att sedan i tonåren starta ett eget fruktstånd. Vid femton års ålder blev hon kontrakterad en modellagentur som bad henne att lära sig engelska. Efter tre månader behärskade hon språket. När Natalia var sjutton flyttade hon till Paris och agenturen Viva Model Management Paris anlitade henne.

Natalia har gått över 175 modevisningar för amerikanska och europeiska designers. Calvin Klein, Louis Vuitton, L’Oréal, Marc Jacobs, Chanel och Miss Sixty är några av företagen som hon har arbetat för. Senast såg vi Natalia som programledare för Eurovision Song Contest.

Årslön på 36 miljoner kronor

natalia2

Den 27-åriga trebarnsmamman tjänar 36 miljoner kronor per år på sitt modellande enligt Forbes magazine. Det gör henne till den sjunde bäst betalda modellen i världen. Natalia Vodianova är gift med den engelske fastighetsägaren Justin Portman sedan 2002.

nataliareklam

Natalia, liksom Fredrik Ljunberg, har varit Calvin Kleins ansikte utåt.

omslagnatalia2

Natalia på Vogue, Elle och V-magazine.

Natalia Vodianova har prytt många omslag världen över…

omslagnatalia

Här är hon på Jalouse, W-magazine och Pop.

Hon har ett ansikte som passar för det mesta, från gulligt flickigt till hårt rockigt.

Natalia på röda mattan och catwalken