in

Modellkoll: Miranda Kerr

puffmiranda
Modellkoll: Miranda Kerr

Lär känna den docksöta, långbenta australiensiskan som är ovän med Paris Hilton och som fått hunken Orlando Bloom på fall.

Mer

mirandaa

Namn: Miranda Kerr
Född: 20 april 1985, Gunnedah, Australien
Bor: New York
Agentur: IMG
Känd för: Victoria’s Secret-modell, ihop med Orlando Bloom och ovän med Paris Hilton.
Längd: 175 cm

ungmiranda

En ung Miranda. 13 år gammal, närmare bestämt.

Redan som 13 åring startade Miranda Kerr sin lovande modellkarriär efter att ha kammat hem förstaplatsen i Dolly/Impulse Modeling Competition. Vinsten upprörde många och diskuterades flitigt i media på grund av hennes låga ålder.  Så pass ung som modell, är inte det skadligt? undrade många.

omslagmiranda

Ett urval av omslag. Till höger syns Mirandas debutomslag efter att ha vunnit modelltävlingen.

Kanske för vissa, men inte om man heter Miranda Kerr. Genom att börja tidigt har hon arbetat sig stenhårt uppåt och gjort sig känd som en riktig arbetsmyra. Parallellt med modellandet studerade hon psykologi och näringslära. Det var först efter flytten till New York, 2006, som karriären tog riktig fart.

Idag räknas hon som en av världens mest populära modeller med jobb för Victoria’s Secret, omslag för Harper’s Bazaar, modereportage i Vogue, Elle och Maybellines ansikte utåt i bakfickan.

Trots att hon är känd för sitt goda humör har det ändå blivit en och annan catfight. Paris Hilton lär ha snott ha snott Mirandas klänning under en Victoria’s Secret-visning, skriver Miranda i sin blogg, vilket Paris naturligtvis förnekar. Enligt Miranda det dröjde inte länge innan Paris fick igen med samma mynt när Naomi Campbell dök upp i sista sekund på visningen och arrangören snodde klänningen från Paris och gav till Naomi.

victoriasmiranda

Mest av allt är hon känd som den första australiensiska att trippa nerför den berömda Victoria’s Secret-catwalken.

Som om inte modellandet vore nog har Miranda även medverkat i Kanye West och Pharell Williams video ”Number one” och i filmen ”Hur jag träffade din mamma”.

BILDEXTRA: Mirandas snygga feststil

Inspireras av hennes snygga vardagsstil

…och av hennes lyxiga jobb-outfits