in

”Miranda” har cancer

d 74419 17 bulls 333rt
"Miranda" har cancer

Igår lämnade skådespelerskan Cynthia Nixon chockbeskedet. Mer

tony awards 2 b gr 70611c1 nixon c bulls 3fd51

I tv-serien ”Sex and the City” drabbas Samantha av bröstcancer. I verkliga livet är det skådespelerskan Cynhia Nixon som spelar Miranda som kämpar mot sjukdomen.

Det var på onsdagen under en intervju i tv-programmet ”Good Morning Ameirca” som Nixon avslöjade att hon har cancer.
– Jag blev rädd och min flickvän chockades, berättade Cynthia, som lever med Christine Marinoni.

library20 sp149dc2 bulls 14pce

Det var redan för två år sedan som SATC-stjärnan först fick veta att hon drabbats av den grymma sjukdomen.
– Gynekologen sa att tumören var väldigt liten men att de var tvungna att operera direkt och att jag antagligen skulle få strålbehandling. Jag ville inte offentliggöra något när jag gick igenom det. Jag ville inte ha kändisfotografer utanför sjukhuset, berättade Cynthia i ”Good Morning America”.

060611 tony awards press ar cynthi bulls 2b81r

Cynthia med flickvännen Christina.

Cynthia är aktuell med resten av SATC-gänget i ”Sex and the City”-filmen som har premiär i Sverige 30 maj. Nu när skådespelerskorna har börjat göra reklam för filmen och göra intervjuer vill Cynthia passa på att ägna lite av uppmärksamheten åt att informera andra kvinnor om bröstcancer.
– Det enda man behöver vara rädd för är att inte genomgå mammografi. Det finns alltid någon del av dig som inte vill veta och det är den delen som gör att det kan sluta mycket illa.

Det är ovanligt att kvinnor under 30 år drabbas av bröstcancer, men genom att undersöka dina egna bröst kan du se till att eventuell cancer upptäcks tidigt – vilket ökar chansen att överleva. På Cancerfondens hemsida kan du läsa om hur du undersöker dina bröst.