in

Millennials pratar mer öppet om sin lön än andra – här är anledningen

istock 500756552 scaled
Close up of a designer working on a project

Tack vare millennials börjar tabut kring att prata lön att krossas! Mer

I en studie gjord av finanssajten The Cashrolette frågade man personer i olika åldrar hur bekväma dem är med att prata om sin lön med kollegor, vänner och familj. Bland personer i åldern 18 – 36 år uppgav 30 procent av de tillfrågade att de var bekväma med att prata om sin lön. Motsvarande siffra för åldergruppen 53 – 71 år var åtta procent.Studien visade också att millennials pratar mer med sina nära och kära om lön än andra.

Men hur kommer det sig?

Business Insider har i en artikel listat olika anledningar till att trenden kring tabut att prata om lön börjar brytas, och att det är tack vare de unga på arbetsmarknaden.

En av anledningarna är att millennials är måna om att samhället ska vara jämställt och rättvist. Eftersom lönen är en så stor del av just känslan av rättvisa på en arbetsplats, så är det såklart en grej som är viktig att diskutera.

Business Insider listar också det faktum att millennials värdesätter transparens och har samma typ av oro när det gäller olika ekonomiska frågor och problem som två av anledningarna till lönesnacket.

Läs också: Så sparar du dina pengar smart – det är inte så svårt som du tror

 

 

 

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

prenerbjudande happy jankell

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram snap folj oss