in

Superheta Zara Larsson: ”Drömmen är att bli en ny Beyoncé” (+ lyssna på hiten ”Uncover”)

zara larsson vr

Zara Larsson, 15, slog igenom som barnartist när hon vann Talang 2008 och hennes karriär har sen dess gått spikrakt uppåt. Hon har gjort succé på Youtube och skivdebuterar nu med sin EP Introducing.

Mer

Vad är hemligheten bakom din framgång?

– Det vet jag inte ens själv. Jag hade inte förväntat mig det här! Det är mer som en rolig grej, jag har inte behövt kämpa så mycket.

Hur gör du för att klara pressen?

– Jag gör bara saker som jag tycker är kul. Och musiken är kul! Jag hoppar till exempel gärna över skolprojekt och håller på med musiken istället. Det är klart att skolan är viktig, men musiken är viktigare.

Ligger din talang i släkten?

– Nej, inte från mamma eller pappa i alla fall. Min pappa spelade bas i ett punkband när han var ung, men vi är inte direkt någon musikfamilj.

Har du märkt av någon avundsjuka?

– Inte så mycket. Det kommer alltid finnas någon som lägger en onödig kommentar, men det är inget att bry sig om.

Har du alltid velat bli artist?

– Ja, det har aldrig funnits något annat! Jag älskar att uppträda och att bjuda på mig själv. När jag var liten brukade vi möblera om i vardagsrummet så att jag kunde uppträda på en scen. Jag fick applåder och jag älskade det.

Vem är din förebild?

– Min största idol är Beyoncé. Ingen i hela världen kan jämföra sig med henne, så självklart är ju drömmen att bli en ny Beyoncé. Alltså inte att ersätta henne, bara bli lika bra, hon har allt.

Är du en sån som sjunger hela tiden? I duschen till exempel?

– Haha! Duschen är nog det enda stället som jag inte sjunger på, då tänker jag på djupa saker. Men annars sjunger jag hela tiden.

Nästa nummer av VeckoRevyn som kommer till butik den 25 februari (med drop dead gorgeous-Kenza på omslaget) är maxat med vårmode, träningspepp och inspirerande läsning om kvinnorna som har förändrat världen. Du får dessutom en lyxig läppglanspenna som present!

03 2013 webb

Psst! Här kan du lyssna på Zaras hit Uncover: