in

Blog Awards-aktuella Paul Rey: ”Livet är good as hell just nu!”

paul rey

Svenska Paul Rey är aktuell med sin debutsingel ”Good as hell”, som har spelats frekvent i Sverige och redan börjat ge eko i USA. Vi tog ett snack med Paul och kör just nu ”Good as hell” på repeat.

Mer

Musik är inget nytt för Paul Rey, eller Pauli Jokela som han egentligen heter. Redan när han var åtta år kunde han spela piano, gitarr och trummor. Under 2012 gav han ut ett kritikerrosat rappalbum under artistnamnet P.J. Nu är 22-åringen tillbaka med ett nytt namn och ett nytt sound – vad var det som hände?

– Jag gillade aldrig artistnamnet P.J, det kändes så anonymt. Jag var sugen på en nystart och på mer musikaliska utmaningar. Nu när jag sjunger istället för att rappa kan jag experimentera mer med musiken och spela gitarr eller piano till sången.


Du har sagt att singeln Good as hell är det perfekta soundtracket till ditt liv just nu?

– Ja, just nu känns allting bra! Det har varit några tuffa år där jag inte har vetat om jag borde lägga av och kanske utbilda mig istället. Men min flickvän sen sex år tillbaka har stöttat och peppat mig att fortsätta. Nu har jag en ny singel, spännande material på gång i studion och får jobba med topproducenter i både Sverige och USA. Good as hell, helt enkelt.

Du är nyss hemkommen från USA där du träffade Quincy Jones (legendarisk producent som bland annat har gjort Michael Jacksons Thriller, reds. anm.), hur var det?

– Helt sjukt! När jag var i Los Angeles träffade jag hans son, QD3 som har producerat min favoritlåt till Tupac. Han bjöd in oss till Quincys hus, som är det största jag någonsin har sett trots att jag bara såg en fjärdedel. Han gav mig tips och gillade min musik – fantastiskt!

Den 18 september uppträder Paul Rey på VeckoRevyn Blog Awards. Lyssna på hans debutsingel ”Good as hell” här!