in

Medarbetare

Vad gör du på VR?– Jag är webbredaktör, aka jag har hand om allt på webben … förutom Ebbas blogg då förstås. Sen är jag regular-reporter (skriver i tidningen) och gör VR:s serie som du kan hitta i början VR-nummer. Vilken musik lyssnar du på?– Gah! Neil Young, Architeture in helsinki, Josh Rouse, Regina Spektor, […] Mer

Vad gör du på VR?
– Jag är webbredaktör, aka jag har hand om allt på webben … förutom Ebbas blogg då förstås. Sen är jag regular-reporter (skriver i tidningen) och gör VR:s serie som du kan hitta i början VR-nummer.
Vilken musik lyssnar du på?
– Gah! Neil Young, Architeture in helsinki, Josh Rouse, Regina Spektor, Smiths, Martha Wainwright, Nick Drake, Nouvelle Vague, Edith Piaff, Wendy McNeill, Astrud Gilberto och Ryan Adams (Hur var det? Mest namedropping vinner? Eller?)!
Din bästa feel-good-låt?
Jackson Five. Alltid.
Favvofilm?
– ”Amelie från Montmartre” och ”Sunes sommar”.
Bästa beautyprodukt?
– Dermalogica hudvårdsprodukter och försvarets hudsalva!
Vad kan du inte leva utan?
– Kaffe och kompishäng med tillhörande bilda-hög-aktivitet. Gillar att bilda hög.
Person du beundrar?
– Min syster, min kille som alltid strider för det han tror på, gänget i seriekolletivet Polly Darton, Claes Borgström och Gudrun Schyman. Agsrymma hela bunten!
Vilket är det konstigaste jobb du har haft?
– Måste ha varit när jag jobbade för försvaret som skådis. De sa till mig att jag hade voltat med min jeep i Kroatien och att jag var medvetslös. Jaha, tänkte jag och la mig på en brits. Där var mitt jobb att  skälva och leka skadad, insmord i konstgjort blod … sen kom det in massa militärer, klippte upp min bralla och skulle berätta vad som var fel på mig.
Eller så var det när jag spelade taktlös cowboy i en webbreklam för Föreningssparbanken …
Vad är din högsta dröm?
– Att ha skitkul, starta ett interaktivt café och bli erkänd som duktig, men/och skev journalist.
Din coolaste kändis-spottting?
– Inte så coolt kanske, men en av de mest minnesrika var när jag gav Kristoffer (sångaren) i Melody Club en stegräknare … Han går ju så mycket på scen. Tror att han blev glad. Typ.

emma brunett