in

Massiv kritik mot Vogue efter nytt omslag – ”Inga normer är den nya normen” (eller?)

vogue omslag får kritik

Hur normbrytande är egentligen Vogues nya omslag? Mer

”No norm is the new norm”, så står det på amerikanska Vogues omslag när tidningen firar 125-årsjubileum. Men hur mycket krossar de egentligen normen med omslaget?

Inte alls, menar kritiker.

 

På omslaget ser vi (från vänster) Liu Wen, Ashley Graham, Kendall Jenner, Gigi Hadid, Imaan Hammam, Adwoa Aboah, and Vittoria Ceretti. Upprörda röster i sociala medier menar att det är sjukt av Vogue att hävda att de är normbrytande, när alla modeller utom en är pinnsmal. Omslaget har också fått kritik för att modellerna är för ljusa i hyn.

Mångfald? Skäms! Ännu en stereotypisk bild med för mycket photoshop. Den här tidningens enda mål är att vara kommersiell, det är allt ni tänker på. Säljer lögner till tonåringar. Stor besvikelse”, skriver en användare på Instagram.

Det finns ingen mångfald alls i den här bilden. Alla modeller är långa och smala (Förutom Graham) och den äldsta är 28 (Graham igen). Den här bilden är långt ifrån revolutionerande”, skriver en annan.

Plus size-modellen täcker låret med handen

En annan sak som många har reagerat på är att den enda så kallade ”plus size”-modellen, Ashley Graham, täcker sitt lår med handen så att illusionen av ett smalare lår uppstår. Dessutom är hon den enda i svarta shorts, medan alla andra har färgglada och mönstrade på sig.

Ashley Graham själv har sagt att hon själv valde att posa med armen på låret och att hon är nöjd med omslaget.

Vad händer med Gigi Hadids hand?

Många har också spekulerat kring vad som händer med Gigi Hadids hand som ser ut att vara jääättelång!

gigi-hadids-hand

Många verkar tro att det är Photoshop-miss som ligger bakom den superlånga handen, medan andra tror att fingrarna egentligen tillhör Ashley Graham och att hon håller armen om sig själv.

Vogue själva har inte uttalat sig, så det är omöjligt att veta vad som egentligen har hänt. Men en sak är säker, omslaget har väckt många frågetecken och inte direkt mottagits så som Vogue nog hade hoppats.