in

Efter skandalvideon – här är Margaux Dietz nya jobb

Margaux Dietz AI
Bildkälla: Margaux Dietz Instagram och Freepik

Nu tar entreprenören och influencern Margaux Dietz klivet in i en ny bransch – och blir delägare i AI-företaget Hypertype. Mer

Det var i november 2022 som Margaux Dietz la upp en video i på Youtube, där hon filmade en utslagen man utanför hennes lägenhetsdörr. Kritiken lät sig inte vänta, och det började storma rejält kring influencern. Reklamsamarbeten avbröts, och till slut valde Margaux Dietz att dra sig tillbaka från offentligheten. Så vad har hon gjort sedan dess?

I en intervju med Breakit berättar hon att hon nu ger sig in i AI-branschen – hon har nämligen blivit delägare i AI-företaget Hypertype. Bolaget är grundat av Teenie Fung och Beatrice Baltscheffsky.

– Att Hypertype är ett globalt AI-bolag grundat av två unga kvinnor här i Stockholm, gjorde det ännu mer lockande för mig att gå in som delägare och partner, säger Margaux Dietz till tidningen.

AI Margaux Dietz
Bildkälla: Freepik

Margaux Dietz kommer att fokusera på sälj och marknadsföring hos Hypertype. Företaget specialiserar sig på att analysera företagsdata. De tillhandahåller ett AI-verktyg som är tänkt att integreras direkt i mejlen och som kan föreslå personliga mejlsvar till kunder baserat på data från inkorgen.

Influencern har tidigare erfarenhet av sälj och marknadsföring samt investeringar i techbolag. Till exempel är hon delägare i sociala medie-appen Hummy, som är tänkt att vara en utmanare till Facebook och Instagram. Hon har även investerat i gig-bolaget Techbuddy och appen Northe.