in

Eurovision-fans kritiserar Sveriges val: ”Vad är det för fel på er?”

Marcus och Martinus
Bildkälla: Unforgettable med Marcus och Martinus, från liveframträdandet på SVT.

Marcus och Martinus vinst i Melodifestivalen splittrar Eurovision-fansen. Här är några av reaktionerna hittills! Mer

Efter duons seger i den svenska tävlingen delade Eurovisions officiella instagramkonto en video med bidraget, och reaktionerna lät sig inte vänta. Några älskar låten, men andra går hårt åt Sveriges vinnare, något som Nyheter24 tidigare rapporterat om.

Vissa fans menar att låten är motsatsen till sin titel (Unforgettable). ”Funny how this song is called Unforgettable yet after dozens of listens I still cant remember how it goes…”, skriver en användare. Flera konton instämmer:

”Unforgettable being super forgettable is hilarious”

”That song is… forgettable”

”Maybe she is unforgettable, but your song is not”

Någon tycker att bidraget låter som en dålig kopia av en Backstreet boys-låt, och någon tycker att den är ett plagiat på en av Benjamin Ingrossos låtar (oklart vilken!).

”Dotter coming last is such a crime”

Flera Eurovision-fans verkar dessutom vara upprörda över att Dotter kom sist i den svenska tävlingen. Här är några av kommentarerna under inlägget:

”Sweden what’s wrong with you? Dotter in last place??? How dare you…”

”Dotter coming last is such a crime”

”Dotter robbed”

mom2
Bildkälla: Eurovision på Instagram.

Fansen försvarar Marcus och Martinus

Men det är också många användare som kommer till Marcus och Martinus försvar i kommentarsfältet. Någon skriver att ”People are hating on this way to much, I LOVE IT”. Några ger Sverige 12 poäng, och en del användare tror att Sverige har en chans att vinna tävlingen igen. Låt oss hoppas!!

dotter

Därför tävlar Marcus och Martinus inte för Norge

En del kommentarer lyfter det faktum att duon kommer från Norge, och ifrågasätter varför de tävlar i svenska Mello. Men det finns faktiskt en anledning till det! Till Aftonbladet har Marcus och Martinus sagt att MGP (norska motsvarigheten till Melodifestivalen) inte får lika mycket uppmärksamhet i Norge som Mello får i Sverige. Enligt reglerna räcker det med att minst en av upphovspersonerna till bidraget är svensk medborgare, och eftersom låtskrivarna kommer från Sverige är det fritt fram för Unforgettable att representera oss i Eurovision.