in

Måns Zelmerlöw om drömduetten, albumet ”Chameleon” och nya flickvännen: ”Jag är upptagen!”

måns zelmerlöw chameleont glorious album singel

Veckorevyn.com träffade allas vår favorit Måns Zelmerlöw för att diskutera det kommande albumsläppet, kärlekslivet och förstås utlandssatsningen nästa år. Efter två hektiska år är Måns tillbaka – mer självsäker och taggad än någonsin. Mer

Jag träffar Måns på ett hotell en slaskig eftermiddag i november. Vi ska prata om Heroes, flickvännen och att vara stjärna på Instagram. Att den senaste tiden varit hektisk för honom märks tydligt: Måns är synbart trött men gör sitt bästa för att hålla humöret uppe.

– Den här hösten har varit rätt galen, det kan man minst sagt säga. Det är så jäkla skönt nu när albumet är klart, säger Måns.

Men det fullspäckade schemat sträcker sig längre tillbaka än denna höst. Förutom inspelningen av sitt nya album Chameleon har Måns arbetat med det nya programmet Chevaleresk samt programlett Eurovision Song Contest med Petra Mede i år. Bland annat. Innan dess, hösten 2015, turnerade Måns Europa runt med 14 stopp på stora arenor: en dröm han haft sedan barnsben. För att inte tala om våren då han inte bara vann svenska Melodifestivalen med megahiten Heroes utan även hela Europas hjärtan. Med 365 poäng vann Måns Eurovision Song Contest överlägset: det tredje högsta poängantalet i tävlingens historia.

Det är med andra ord förståeligt att Måns känner sig utmattad.

Många trodde att du skulle bli julvärd i år.

– Äehh, jag vete fan om jag är så sugen på det faktiskt, säger Måns och skrattar.

du känner dig nöjd med den svenska karriären?

– Ja, jag har fått göra väldigt mycket här hemma, det mesta faktiskt. Det känner jag mig hedrad över förstås. Men jag syns också väldigt mycket i svensk press, så det kanske är bra om jag får vara borta något år… Så att folk får längta lite.

Hela Europas ”Hero”

Måns syftar på sitt största fokus just nu: att satsa stort i Europa och Asien nästa år. Våren inleds med en Europaturné som under hösten följs av promotion i Asien och turné kontinenten runt. Kalendern ekar alltså tom på andra jobb som Måns valt att tacka nej till för att kunna satsa helhjärtat på utlandet.

Hur kommer det sig att du satsar nu och inte tidigare?

– Jag har aldrig vågat fokusera på en sak innan. Eurovision gav mig mycket ”gratis”, jag gjorde mig ett namn i hela Europa. Nu vill jag ta mig ur Eurovisionsbubblan. Jag känner mig som en bättre artist nu än back in the days, jag är redo.

[adSpace placement=”manual”]

Reflekterar du någonsin över att du lever din dröm?

– Ja, det är ju helt sjukt när man tänker efter. Jag trodde aldrig när jag stod i vardagsrummet och övade på Micael Jackson-moves att jag skulle komma så långt.

Vad värderar du i livet?

– Familjen och vännerna förstås. Men också att kunna ge tillbaka. Med tanke på all tur jag haft i livet.

Måns Zelmerlöw Hero Chameleont Glorious album platta
Foto: Per Kristiansen

”Chameleon reflekterar min mångsidighet”

Måns är självsäker när han pratar om sitt nya album. Chameleon är uppdelat i olika kapitel utefter sounds, med en röd tråd genom det hela. Namnet Chameleon symboliserar mångsidigheten av Måns karriär, men nu säger han sig ha hittat rätt. Arbetet har pågått i drygt ett år och Måns har varit med och skrivit nästan alla låtar. Den första av dem, Glorious, släpps idag, torsdag.

Hur går det till att komma på en låt?

– Det finns inget färdigt recept. Det kan komma när som helst. Men ofta sitter man i ett ”camp” i en studio och lirar tillsammans. Eller så dyker det upp en tanke när jag jamar hemma framför pianot.

Kärleken till Instagram och… Kanske någon mer?

Vi pratar om volontärarbete och drömduetter med Chris Martin (ledsångare i Coldplay). Och Instagram förstås, där Måns har drygt en halv miljon följare.

– Jag har en rätt så privat approach vilket jag tror varit positivt under min resa. Det är svinkul att nå ut till så mycket folk. chameleont album glorious singel

Något annat Måns varit privat med under den senaste tiden är sitt civilstånd. Efter vårens uppbrott med ex-flickvännen Azra Osmancevic har det varit tyst från Måns. Tiden för vår intervju börjar rinna ut och jag vill förstås hinna få reda på det mest smaskiga: är Måns fortfarande singel?

Hur ser ditt civilstånd ut?

Måns tänker efter lite och säger sedan finurligt:

– Jag är upptagen…

På frågan om han vill berätta mer skrattar Måns generat (men ack så charmigt):

– Nää… Men det är nytt.

Hur ser du på familj och giftermål?

– Jag vill gifta mig någon gång. Med en ordentlig fest! Och ja, jag vill ha familj.

Kanske blir det med den nya kärleken? Till julafton är det i alla fall familjen (mamma, pappa, syster och farmor) i Lund som gäller. Ett traditionellt och lugnt firande där systern Fanny Zelmerlöw fortfarande klär ut sig till tomte.

Det blir en välförtjänt ledighet för Måns med andra ord, innan det nya året slår in och det är dags att ta sig an de stora världsscenerna.

 

Läs även:

9 gånger Måns Zelmerlöw fått våra hjärtan att banka extra hårt

Danny Saucedo: “Det skulle vara jättekul att bli farsa åt Mollys barn”