in

Vilken färg har den här klänningen? Hela internet bråkar om svaret

klanning

Vit och guld? Eller blå och svart? Vilka färger har egentligen den här klänningen? Internet är i upplösningstillstånd över mysteriet…

Mer

I går lade användaren swiked upp en bild på en randig klänning på tumblr. Hon och hennes kompisar höll på att bli galna av att de inte kunde komma överens om vilken färg klänningen har.

Internet har snabbt delats i två läger, de som tycker att klänningen är vit och guld och de som tycker att den är blå och svart. Till och med superstjärnor som Taylor Swift och Kim Kardashian har engagerat sig i klänningsmysteriet – men de är inte överens.

taylor

kim

Anledningen till att folk uppfattar klänningens färger så olika beror enligt hjärnforskaren Bevil Conway på dagsljusets olika färger.

– Det som händer är att din hjärna försöker sålla bort den förvrängning av färgerna som dagsljuset skapar. Så människor bortser antingen från den blå sidan, vilket innebär att de ser den i vitt och guld, eller så bortser de från den guldiga sidan och ser blått och svart, säger han till sajten Wired.

Sanningen är att klänningen är blå och svart. Den säljs i en brittisk webbshop och ser ut såhär på deras sajt:
klanning4

Vilken färg tycker du att klänningen har? Jag tyckte först att det var alldeles uppenbart att den var vit och guld-färgad, men sedan blev den plötsligt blå och svart istället och nu kan jag inte se något annat 🙂

sara persson 640