in

Här är de vanligaste frågorna på Google – nu får de svar!

googla puff

Hur hånglar man? Vad betyder ”selfie”? Och vad smakar Piggelin? Alla tre var vanliga Google-sökningar under 2014. Nu ska några av svenskarnas vanligaste frågor äntligen få ett svar (så gott det går…)

Mer

Vad betyder selfie?

En selfie är ett foto du tagit av dig själv. Den som vill sprida sina selfies på Facebook eller Instagram bör kolla bakgrunden först, annars kan det gå så här illa ;).

Selfie

Bildkälla

 

Vad smakar piggelin?

Piggelin smakar tuttifrutti enligt GB, vilket är italienska för ”vetefan, men gott är det!” Smaken kommer från druvjuice, fruktossirap, citronsyra och ”aromer”.

Piggelin

Bildkälla

 

Hur ofta tandtråd?

Det beror nog på hur ofta du äter Piggelin, men ”helst en gång per dag” enligt Vårdguiden (men snälla, gör det inte bland folk)

Hur ofta tandtråd?

 

Varför kliar myggbett?

Myggbett kliar för att myggspott och bakterier kommer in i din kropp, vilket ditt immunförsvar inte alls gillar. Så det producerar histamin – samma ämne som vid allergier – som kan göra att huden runt stickhålet kliar. ”Myggspott, det är ju svinäckligt!” tänker du nu, och ja, det tycker vi med.

varför kliar myggbett?

 

Varför krita biljardkö?

1. Det ser ut som att du kan nåt om biljard. 2. Det ska göra så att kön inte slinter när du skjuter.

Varför krita biljardkön

Bildkälla

 

Hur fickparkerar man?

Såhär:

fickparkering

 

Varför gifta sig?

Tre enkla skäl är: 1. Det här frieriet 2. Den här prästens sång 3. Den här dansen med mamma. Sen finns en massa mer komplicerade skäl, som kärlek, trygghet, dumhet och ekonomi.

Dansa på bröllop

 

Vad är ett stambyte?

Stambyte betyder att vattenrören i en byggnad byts ut. Om det är du som bor i byggnaden kan du se fram emot runt sex veckor av stök, damm och helvete.

stambyte

 

Varför kalla fötter?

Har du kalla fötter på riktigt kan det bero på att kroppen vill spara på värme och stramar åt blodkärlen i händer och fötter – pröva tjocka sockar! Ordspråket ”att få kalla fötter” betyder att man ångrar ett beslut och vill dra sig ur. Uttrycket sägs komma från en tysk 1800-talsroman, där en kortspelare gick från bordet mitt under ett spel och skyllde på att han frös om fötterna.

Kalla fötter

 

Hur man hånglar

Två enkla regler: 1. Frivilligt. 2. Med någon annan… människa… utan att det blir ett brott.

Hur hånglar man?

 

Varför biter Suarez?

Enligt fotbollsspelaren själv beror det på hans ursprung och uppväxt. För Sports Illustrated berättar han hur han vill vinna till varje pris: ”På planen kan passionen ibland sluka dig och du gör saker som du i efterhand ångrar.” En annan förklaring är att han är en liten tokfrans.

Luis Suarez

Bildkälla

 

Varför hjortronsalt?

För att du (och jag) alltid har stavat fel. Det heter ”hjorthornssalt” och är perfekt som jäsmedel i spröda bakverk, typ drömmar.

hjorthornssalt

 

Vad är ALS?

ALS är en sjukdom som attackerar cellerna i ryggmärgen och hjärnan och gör att muskler förtvinar och förlamas. Det är en dödlig sjukdom utan botemedel. Under 2014 uppmärksammades den genom Ice Bucket Challenge, som i september hade dragit in över 2,4 miljoner kronor till svenska Hjärnfonden.

Vad är ALS?

 

Hur man googlar?

Eftersom du googlat på det utgår jag från att du kan det. Så i stället tipsar jag om hur du kan googla saker sarkastiskt åt andra, nämligen genom Let Me Google That For You. 1. Skriv in frågan du vill ha svar på och tryck på sök. 2. Kopiera länken du får och skicka till personen som ville få svar på något.

 

Vad är klockan?

OM din klocka på datorn, smartphonen eller plattan inte funkar kan vi bjuda på den här: