in

20 leksaker du har glömt att du älskade!

leksaker 90

Slinkys, polly pockets och sticky hands. Vissa leksaker älskade vi extra mycket när vi var kids! Mer

1. Pennan som man kunde byta färg på var riktigt rolig. Till alla färger utom blå, svart och röd slutade funka vill säga. Win var ju när man lyckades få ner flera färger samtidigt!

oldpens

2. Nästa nivå av coolhet – pennarmbanden.

leksak 1

3. Vi vet inte vad det var med Fiskespelet som vi älskade så mycket. Kanske att det var ett av de första batteridrivna spelen vi ägde…

leksak 11

 

4. Innan snake tog över våra väntetider kämpade vi fingrarna av oss med att få luften att skjuta ringarna runt plastpinnarna på den här.

leksak 21

 

5. Bästa platsen för stenar, smycken, kärleksdikter och andra dyrgripar  – speldosan! (På min satt dock endast ett par snurrande ben kvar…)

speldosa

 

6. När man inte hade kanaler med tecknat på TV:n hela dagarna så kunde man iaf se på fina tecknade bilder i den här…

leksak 9

 

7. Hade man inte själv en ”Slinky” var man  ganska så rejält jävla skitavis på de som hade det. Ända till man fick en själv och insåg att de inte var lika roliga i svängda trappor…

leksak 10

[adSpace] 

8. Var det egentligen någon som visste syftet med de här? (Och någon annan som får känslan av de där kulorna kan ha träffat en framtand då och då?)

leksak 12

 

9. Favorit-bollspelet utomhus (och inomhus också för den delen, hehe).

leksak 13

 

10. På gräsmattan, garageuppfarten, altanen – den här studsade vi runt på allt vad vi orkade – när vi hade lärt oss hålla balansen vill säga.

leksak 14

 

11. Under tiden mellan kritor och ”Paint” fanns den här balla prylen. Att sudda var så härligt tillfredsställande, däremot blev det jobbigt när man väl fått till ett riktigt mästerverk.

leksak 15

 

12. Sugproppspistolen. Lika läskig som rolig. Fler som hade sugproppsmärken på speglarna hemma?

leksak 16

 

13. Och på tal om pistoler… Jag ägde dock ingen pistol utan fick istället knacka knallpulverbanden med en sten.

leksak 18

 

14. Att sticka svärd i tunnan och innerligt hoppas att piraten inte skulle flyga upp var nu när man tänker efter faktiskt ganska påfrestande för nerverna.

[adSpace]pop up pirate game 21609368

 

15. Redan efter en dag var de ”Klibbiga händerna” fulla med damm, hårstrån och gräs. Efter en vecka var de gråa, oklibbiga och slängdes av surig förälder, i synnerhet om man råkade lämna dem på köksbänken…

f26e5a31a80a8a93fc7528980128b835

 

16. Polly pockets. Ah, vi ÄLSKADE de plastiga minihusen. Att äga dem var bra mycket roligare än att leka med dem dock… 😉

leksak 23

 

17. Gummibollarna – en av de hetaste accessoarerna i början på 90-talet och på varenda ryggsäck eller nyckelring.

leksak 22

 

18. Och gummi var grejen. De här pusslen var ett måste på alla dagis och fritidsgårdar. Dock var det svårt att motstå att bita lite i dem då och då.. (Eller var det bara jag som låg bakom tandmärkena? *Hoppas inte*)

leksak 26

 

19. Sminkdockan – prylen som år efter år stod överst på min önskelista. Fick en begagnad utan hår till sist. ÄLSKADE henne.

83831a598d73053abae78cf8ffd7e692

 

20. I alla lego-lådor fanns det alltid några sådana här (som gjorde svinont att trampa på!) Jag undrar fortfarande vad man skulle göra med dem? Någon som vet?

leksak 25