in

Emelie, 27, gjorde vetekudde av exets kalsonger: ”Aldrig varit så utfyllda som nu”

Vad ska man göra med exets gamla kalsonger? En vetekudde såklart!

Har du också haft kläder eller kalsonger från ditt ex hemma hos dig? Inspireras av Emelie Bergqvist, som förvandlade sin expojkväns kalsonger till en vetekudde som passar perfekt runt nacken. Mer

Emelie Bergqvist, 27 år, bor i Säter i Dalarna. Hon och hennes kille gjorde slut för ungefär ett halvår sen, men vissa av hans kläder och kalsonger glömdes kvar hemma hos Emelie. Istället för att slänga kalsongerna bestämde hon sig för att återbruka dem, och gjorde om kallingarna till en vetekudde.

Hon dokumenterade sitt initiativrika projekt i en Facegrupp-grupp om återbruk och pyssel:
Vad ska man göra med exets kalsonger? En vetekudde såklart!

Emelie skriver:
”Ni vet när man står och ska slänga exets kläder?
Jag har nu funnit ett nytt användningsområde för kalsonger!
Fungerar ypperligt att sy en vete kudde av (sån man värmer i mikron). Passar perfekt runt nacken! Och aldrig tidigare har dessa kalsonger varit så utfyllda? och för första gången får vi lite värme ur detta förhållande ? bara nytta och återbruk!”

Vad ska man göra med sitt exs gamla kalsonger? Emelie Bergqvist gjorde en vetekudde! Så smart!

Hur kom du på den här idén?
– Jag höll på att sy egna vetekuddar, eftersom jag har ont i nacken ibland. Men då kom jag på att hans gamla kalsonger, som ändå bara låg hemma hos mig och skräpade, skulle kunna bli en väldigt bra vetekudde för nacken eftersom benen skulle kunna ligga runt nacken. Så jag testade, och det funkar jättebra!

Om man själv vill förvandla kalsonger till en vetekudde, hur gör man då?
– Jag sydde först ihop de båda ’benen’. Sen sydde jag en raksöm vid midjan och innan jag sydde igen helt fyllde jag dem med hela vetekorn. Det finns att köpa på till exempel en lanthandel. Man kan säkert göra andra saker av kalsonger också, det är ett väldigt bra och stretchigt material.

Vad använder du vetekudden till?
– Jag använder den främst runt nacken! Det är som att kalsongers form är gjorda för att passa våra nackar ju! Jag provade den till och med på en killkompis och den funkade bra på honom också. Innan jag lägger den runt nacken värmer jag den i 2–3 minuter i mikron så att den blir lagom varm.

Men hur är det att ha exets kallingar runt nacken?
– För mig är det bara en vetekudde. Kalsongerna var ju nya och oanvända. Jag skulle aldrig få för mig att mikra hans pungsvett, haha.

Går det att göra en egen vetekudde? Japp, fram med ett par kalsonger bara

Du la ut en Facebook-post om det här, tror du att ditt ex har sett det?
– Jag misstänker det i och med att posten har fått ganska stor spridning. Men han har inte hört av sig. Om han hade sett den skulle han nog bara garva, tror jag.

Vilka reaktioner har du fått?
– Mest positiva reaktioner! Många har tyckt att det har varit roligt och vissa har sagt ”Gud, vad smart!”. Det var till och med några som skrev att de skulle göra vetekuddskalsonger som julklappar.