in

8 saker som händer när du kommer hem till föräldrarna efter att ha bott borta

arg 2

Vissa har precis lämnat föräldrahemmet för vuxenvärlden. Andra har haft sitt eget under ett par års tid. Men vad de flesta ändå har gemensamt är hur man blir varje gång man kommer hem till föräldrarna – som en hormonstinn tonåring igen… Mer

 1. När man är hungrig

  hungrig01

  ”Mammaaaaaa, jag är hungriiiig! När ska vi äta?” Hela kylen är full med mat men det finns ändå ingenting att äta. Dessutom har du plötsligt glömt hur man tillagar maten.

 2. Orimliga avgrundsvrål

  arg

  Middagen är inte klar i tid eller så är alla tv-apparaterna upptagna så du inte kan se din favoritserie när DU vill. Orimliga utbrott är din melodi när du är hemma. Får du inte som du vill – och det med detsamma – så kommer dina föräldrar få höra om det också.

 3. När dina föräldrar behöver hjälp

  drygtonaring

  Din mamma ber dig att åka till affären för att köpa en liter mjölk, eller den där råvaran till kvällens middag som hon helt missade att skriva upp på sin inköpslista. ”Sluta tjata!” är ord som troligtvis lämnar din mun trots att hon bara bett dig om en sak på hela helgen.

 4. Och när maten väl står på bordet

  tjatig

  Du har tjatat i en evighet typ. Men när maten väl står på bordet redo att förtäras, well… då har du annat för dig och är inte alls redo för att sitta ner.

 5. Och när det inte är som det brukar…

  mathungrig

  Fel ketchup till spagettin kan få dig att bryta ihop totalt. Helt plötsligt smakar det inte som du mindes din favoriträtt…

 6. Du sover till lunch…

  trottungdom

  Du vet att du kan få allt serverat på silverfat när du kommer hem, och du utnyttjar det till max. En långhelg hos dina föräldrar är som världens lyxsemester. Du kan sova långt in på förmiddagen men ändå veta att det finns frukost (med alla dina favoritpålägg) framme när (och om) du väl bestämmer dig för att lämna sängen.

 7. Utflyktsdagar är de värsta dagarna

  familjen

  Åker du hem och ni har dessutom ett släktkalas inplanerat? Grattis! Det blir nästan alltid tryckt stämning i baksätet. Pappa försöker dra en vits eller säga något kul medan du och ditt syskon sitter och suckar och muttrar där bak som riktiga tonåringar.

 8. Avskedet

  ursakt

  Under hela din vistelse så VET du någonstans att du betett dig illa, jävligt illa. Men ändå går det inte att hejda. Det är som om du går tillbaka i tiden och blir ung på nytt när du kommer innanför väggarna. Dock försöker du kompensera för det genom att be om ursäkt innan det bär hemåt igen. Men precis som med allt annat är det inte utan lite drama.

Mamma och pappa – ni är bäst! 

Gjort av världens mest hormonella tonåri… jag menar 30-åring 😉