in

7 typer du garanterat känner igen om du bor i studentkorridor

korridortyper

Är du den som rengör hålen i durkslaget eller den som aldrig tänkt på att skiten fastnar där? Här är 7 olika typer du känner igen om du bor i studentkorridor (eller kollektiv!). Mer

 1. Pedanten

  giphy (4)

  Pedanten städar inte bara rent efter sig själv utan även efter alla andra – även de som har städat.

  Irriterar sig på: Att andra verkar tycka att de gör pedanten en tjänst när de lämnar lite kapsyler här och lite ärtsoppskorvsplast där, eftersom pedanten ähähääälskar att städa. Att vara duktig på att städa är inte synonymt med att ÄLSKA det. Pedanten älskar inte att städa, hen gör det för att annars skulle det vara en SVINSTIA i köket. Det är sådant man måste göra, men det är klart, det är ju svårt att förstå för grisar.

  Älskar: När någons mamma är på besök och styr upp barnets del av kylskåpet innan maskarna vandrar därifrån.

 2. Ögontjänaren

  giphy-1

  Den här personen tycker att det är himla onödigt att perfektionsstäda diskhon när den ändå kommer att bli äcklig strax igen. Ögontjänaren har kommit på tricket! Att vara extremduktig när andra tittar på och så klart skita i allt annars. I alla fall när ingen kan avgöra vem som skitat ner.

  Irriterar sig på: Att behöva städa utan att någon ser det.

  Älskar: När pedanten kommer in i köket och ögontjänaren lyckas tajma det med att knyta ihop soppåsen. Oh the tillfredsställelse.

 3. Familjechillaren

  klass-5

  Personen som ALLTID hänger och umgås i de gemensamma utrymmena. Hen anordnar spelkvällar, styr upp gemensamma aktiviteter, lagar storkok, samtalar när någon har det jobbigt, kramas god natt. Är allas vän, och förväntar sig vänskap från alla.

  Irriterar sig på: När folk har andra, externa, vänner de ska träffa på lördagskvällar. Och alltså inte vill vara med på musikquizet.

  Älskar: När någon bara äger ketchup och fil, så att Familjechillaren kan bjuda på mat. MYZ.

 4. Raggaren

  giphy-2

  Den här personen är alltid världens trevligaste när det flyttar in någon ny i studentkorridoren. Hen knackar på och frågar om den nya vill ha te, vill ge massage efter det tunga flyttlasset och är generös med att visa tvättstugan för den nyinflyttade. Raggaren vill dock inte bara vara en schysst kompis, raggaren vill ha något mer. Hen är inte sen med att påtala detta på ett eller annat sätt, ibland redan första kvällen.

  Irriterar sig på: När folk inte nappar.

  Älskar: När någon av dem som inte nappat flyttar ut. Means new chances in.

 5. Slarvern

  giphy-4

  Om någon vill komma in i slarverns rum skriker hen ”NEJ, titta en ÄLG”, pekar åt ett annat håll och smäller igen dörren. Folk får hellre tycka att du är skogstokig än att se att allt du äger ligger i en smutsig hög på golvet. Slarvern skiter inte i att det är stökigt, hen skiter bara i att städa. Helt olika saker. Slarvern skäms, men det är sällan värt att städa.

  Irriterar sig på: Att köket är gemensamt. Då MÅSTE man liksom städa.

  Älskar: Filten som hen kan slänga över alla sina grejer.

 6. Snålisen

  45336-wonka-you-get-nothing-gif-MLdl

  Detta är en fattig student, men väldigt väldigt ekonomisk. Hen inser dock verkligen inte att hen kan uppfattas som snål. När andra bjuder på saker tar snålisen gärna emot, eftersom den som bjuder har tur som är mer bemedlad. Snålisen tycker inte att man behöver bjuda tillbaka.

  Irriterar sig på: När folk lånar mjölk. Snålisen har liksom budgeterat för tre cl per dag, då är det otroligt respektlöst när någon kommer och vill ha mjölk till kaffet.

  Älskar: Makaroner! Så billigt! Och gott!

 7. Argalapparen

  79929-rebel-wilson-enough-enough-gif-uPJK

  Den här personen förstår inte hur det är möjligt att lämna så mycket saker i diskhon. SER folk inte KLÄGGBERGET? Hur kan man bara lämna det?

  Irriterar sig på: Allra mest när folk inte tar bort spaghettin som fastnar i hålen i durkslaget.

  Älskar: Meningen ”Nu får det vara nog!”.